Bitclave decentraliseert het online zoeken

De markt van het online zoeken is gigantisch. Dagelijks gebruiken miljoenen mensen de grote zoekmachines op het web en adverteerders proberen met flinke sommen geld die zoekers op hun advertenties te laten klikken. Geen wonder dat er in deze markt miljarden omgaan. Tegelijkertijd levert het diezelfde bezoeker geen cent op en is het maar de vraag of de privacy goed geborgd is. Dat dachten ze bij Bitclave ook en daarom ontwikkelen ze een gedecentraliseerde zoekmachine. Om die ontwikkeling te financieren komt het bedrijf met een ICO.

Wat is Bitclave?

Op haar website maakt Bitclave direct duidelijk wat volgens haar het probleem is wat ze op wil lossen: “Internetgiganten regelen alles voor ons: gratis zoeken, gratis e-mail en gratis chatten. Maar iedere keer dat je iets online zoekt of op een advertentie klikt, krijgen ze honderden, zo niet duizenden dollars betaald van bedrijven achter die advertentie. Waarom zou jij al het werk moeten doen, terwijl zij daarvan profiteren?”

Bitclave heeft de ambitie om de tussenpersonen bij het zoeken op internet uit te schakelen en de handel in data en de daaraan gekoppelde advertenties direct tussen de zoeker en adverteerder plaats te laten vinden. In de praktijk betekent dat ze een zoeksysteem ontwikkelen waarbij jijzelf bepaalt wie welke data mag gebruiken. In ruil daarvoor krijg je een tegenprestatie in de vorm van tokens.

In de whitepaper valt te lezen dat het bedrijf om het bovenstaande te realiseren een functionaliteit bouwt met de naam BASE. Bitclave Active Search Ecosystem is het hart van Bitclave. In BASE vinden de belangrijkste handelingen van Bitclave plaats. Hiervoor worden een aantal functionaliteiten ontwikkeld die het ecosysteem draaiende moeten houden. Denk hierbij aan de mogelijkheid voor adverteerders om gerichte advertenties te plaatsen.

Bitclave komt voor gebruikers beschikbaar via smartphones. De start-up bouwt apps voor Android en Windows-telefoons. Als onderscheidende kwaliteiten noemt het bedrijf zelf de mogelijkheid om volledig anoniem te zoeken. Omdat gebruikers zelf de baas zijn over hun data, kunnen ze er ook voor kiezen niets te delen. Bitclave draait op de Ethereum-blockchain en is een ERC-20 token.

Waar kun je de token voor gebruiken?

Bitclave introduceert de CAT. Deze Customer Activity Token kan uiteraard verhandeld worden op diverse exchanges, maar is vooral belangrijk voor het draaien van het ecosysteem van Bitclave. Bitclave kopen kan nu ook gewoon bij sommige Nederlandse brokers. Op dezelfde pagina kan je ook de Bitclave koers inzien. Gebruikers krijgen hun incentives uitbetaald in CAT, die ze via exchanges weer kunnen omruilen voor fiat geld of andere cryptocurrency. Omdat ook adverteerders CAT nodig hebben en deze via exchanges moeten aanschaffen, verwacht Bitclave dat bij de groei van het aantal zoekopdrachten de waarde van de munt zal stijgen.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Bitclave is sinds begin 2017 met dit project bezig. Op dat moment werd een team samengesteld. Afgelopen kwartaal heeft het team getest met een eerste Alpha-versie en volgens de huidige roadmap zou dit kwartaal de Beta-versie op de markt moeten komen. In het eerste kwartaal van 2018 wil het bedrijf het gehele ecosysteem lanceren. Vanaf 2019 moet er opgeschaald gaan worden.

Waarom deze ICO?

De Customer Activity Token wordt door Bitclave gelanceerd, omdat ze een centrale rol in het ecosysteem heeft. Adverteerders kunnen er data mee kopen en gebruikers van het systeem krijgen hun incentives in deze token uitbetaald. Tegelijkertijd is er geld nodig om het Bitclave-platform te ontwikkelen en via deze ICO hoopt het bedrijf dat geld binnen te krijgen. De presale leverde, volgens Bitclave, al ruim 16 miljoen dollar op.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins2.000.000.000 CAT
Coins in de verkoop1.000.000.000 CAT
Prijs1 CAT kost 0,01$
BonusJa. Wie tijdens de eerste uren van de publieke sale koopt, krijgt een bonus. Maar het is nu nog onduidelijk hoeveel die bedraagt.
DividendNee.
DataVanaf 8 november 2017
Bitclave decentraliseert het online zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Cryptocurrencies: 7.778
Exchanges: 507
Marktkap.: 294,95 B
24u Vol: 67,01 B
BTC Dominantie: 59,63%