CarTaxi: je auto weg laten slepen met behulp van Blockchain

Daar sta je dan. Midden in de nacht is je auto ermee opgehouden en je wilt naar huis. In Nederland bellen we dan in negen van de tien gevallen de ANWB, maar binnenkort kan het ook anders. CarTaxi is een nieuw platform, gebaseerd op blockchain-technologie en gespecialiseerd in het wegslepen van auto’s. Het bedrijf is al actief op de Russische markt, maar wil doorgroeien. En om dat te financieren organiseert ze een ICO.

Wat is CarTaxi?

De ontwikkelaars van CarTaxi signaleren een probleem binnen de wereld van het wegslepen van auto’s. In hun whitepaper stellen ze: “De markt voor wegslepen is nog niet wereldwijd geautomatiseerd, zoals Uber heeft gedaan binnen de taxi-markt. Momenteel maken deze bedrijven nog gebruik van oude methodes, gestuurd door mensen. In elke stad moet je op zoek naar een lokaal takelbedrijf, de bijbehorende telefoonnummers en dan nog gokken op wanneer hulp zal arriveren.”

CarTaxi wil daarvan af en introduceert een businessmodel gebaseerd op blockchain-technologie. Het bedrijf introduceert daarvoor een app. Als een klant deze gedownload heeft, vult hij of zij de gegevens van de betreffende auto in. Kom je een keer langs de kant van de weg te staan, dan kun je de app openen en dat aangeven. Op basis van je geo-locatie wordt er een sleepwagen opgetrommeld die past bij het gewicht en de grootte van je auto. Je geeft vooraf aan of je wilt betalen met je credit card of cash.

De technologie van blockchain wordt voornamelijk ingezet om de gegevens van klanten en aanbieders van sleepwagens in vast te leggen.

Waar kun je de token voor gebruiken?

CarTaxi geeft met deze ICO de CTX uit. Het gebruik van de munt is tweeledig. Enerzijds is deze token handelswaar. Het is de bedoeling dat je er straks op diverse exchanges in kunt handelen en CarTaxi kan kopen. Daarnaast geeft het eigendom van deze token recht op een stukje winst. CarTaxi wil maandelijks 25% van de winst van het bedrijf verdelen over de CTX-eigenaren. Overigens geeft CarTaxi in de whitepaper aan dat ze van plan is om nog eens 25% van de winst te gebruiken om CTX-munten terug te kopen. Dit om de CarTaxi koers een positieve stimulans te geven.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Het bedrijf geeft op haar website en in de whitepaper meermaals aan dat ze al actief is op de Russische markt. Voor zowel de iPhone als Android zijn er ook al apps in het Russisch beschikbaar. Het bedrijf wil zich de komende periode gaan richten op de markt buiten Rusland.

In een uitgebreide roadmap in de whitepaper is terug te lezen dat CarTaxi in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerste actief was in Rusland. De rest van dit jaar worden vooral voorbereidingen getroffen voor uitbreiding naar de Verenigde Staten en Rusland. In 2018 moet de dienst daar met een stevige marketingcampagne worden gelanceerd. Het einddoel van CarTaxi is een omzet van 0,97 miljard dollar in 2022.

Waarom een ICO?

Dat antwoord is vrij simpel te geven. Voor de wereldwijde expansie van CarTaxi is veel geld nodig en deze ICO moet dat geld in het laadje brengen.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins750.000.000 CTX
Coins in de verkoop500.000.000 CTX
PrijsVoor 1 Ethereum krijg je 2255 CTX
BonusJa, tijdens de eerste 24 uur krijg je een bonus van 15%. Dit loopt af naar 5% op dag 6. Daarnaast krijg je bij grote volumes een bonus.
DividendJa. 25% van de winst wordt maandelijks verdeeld onder de eigenaren van deze tokens.
DataVan 29 september tot en met 29 oktober 2017
CarTaxi: je auto weg laten slepen met behulp van Blockchain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven