Change: een bank in nieuwe stijl

Als er één markt is die bedreigd wordt door de snelle opkomst van blockchain-technologie en cryptocurrency, dan is het wel de wereld van de traditionele banken. Binnenkort is er een nieuwe speler die de banken aan wil gaan vallen. En om dat te financieren organiseert Change Bank een ICO.

Wat is Change Bank?

In de whitepaper van Change valt op te maken dat deze start-up geen hoge dunk heeft van klassieke banken: “De bankindustrie heeft niet veel innovatie gezien en de financiën van hun klanten zijn nog steeds in handen van een handvol gevestigde spelers die op een zeer traditionele manier opereren.” Change wil daar een alternatief voor bieden.

Het eerste wat ze daarvoor introduceert is een Wallet, waarin cryptocurrency veilig kunnen worden opgeslagen. Deze wallet wordt gekoppeld aan een betaalkaart, zodat de munten die zijn opgeslagen in de Wallet kunnen worden uitgegeven in winkels die de Change Card accepteren. Change belooft in haar whitepaper dat klanten van de kaart een deel van hun uitgaven terug krijgen gestort in de vorm van Change Tokens.

De derde functionaliteit die Change biedt is een marktplaats. Dit is een applicatie waarop derden aansluiten en zo hun diensten aan de klanten van Change aan kunnen bieden. Op die manier hoopt de startup, met behulp van andere bedrijven, snel een stevig pallet van financiële diensten te kunnen leveren aan hun klanten.

Waar kun je de munt voor gebruiken?

Om het eco-systeem van Change goed werkend te krijgen, geeft het bedrijf de Change Token uit. Deze munt heeft meerdere functies. Ten eerste kun je mee betalen via de Change Card. Daarnaast geeft de token recht op een stukje winst. Bedrijven die gebruik maken van de marktplaats om hun diensten aan te bieden aan klanten van Change, moeten daarvoor een fee van 20% over hun inkomsten afdragen. Een gedeelte daarvan wordt verdeeld onder de houders van de Change Token.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Change bestaat al sinds het eerste kwartaal van 2016 en ontving later dat jaar een investering van tweehonderdduizend dollar om de eerste activiteiten op te zetten. Dat leidde tot een beta-test in het tweede kwartaal van dit jaar. Na deze ICO wil het bedrijf in het eerste kwartaal van volgend jaar de Change Card introduceren. Verder blijft de roadmap nog vaag.

Waarom een ICO?

Enerzijds omdat de Change Token nodig is voor het draaien van het ecosysteem. Anderzijds om geld op te halen om verder te kunnen investeren in de ontwikkeling van deze nieuwe bank.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins312.500.000*
Coins in de verkoop125.000.000*
PrijsVoor 1 Ethereum krijg je 500 Change Tokens
BonusJa, aflopend van 20% tijdens de eerste 24 uur tot 10% in de tweede week.
DividendJa. Een deel van de fees voor het gebruik maken van de marktplaats, worden verdeeld onder de eigenaren van de Change Tokens.
DataVan 16 september tot en met zondag 15 oktober 2017

*deze aantallen staan niet exact in de whitepaper genoemd en hebben we dus zelf moeten berekenen. Derhalve zijn de aantallen bij benadering.

Change: een bank in nieuwe stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven