COSS: one-stop-shop voor cryptocurrency

Wie wil handelen in cryptocurrency moet eerst Bitcoin kopen of Ethereum kopen bij een handelaar en die vervolgens overmaken naar een exchange om deze vervolgens om te kunnen zetten in andere munten. Wil je er dan ook nog mee betalen, moet je dat weer via een wallet regelen.

COSS heeft de ambitie om dat probleem op te lossen en wil een one-stop-shop voor cryptocurrency creëren. Om die ambitie waar te maken, organiseert het bedrijf een token swap.

Wat is het idee van COSS?

COSS staat voor Crypto-One-Stop-Solution en ontwikkelt een platform met daarin alle functies die een economisch systeem op basis van cryptocurrency nodig heeft. Volgens de whitepaper voorziet COSS in een betaalmogelijkheid, een exchange, overzichten van marktwaardes van munten, een e-wallet en een marktplaats. Daarnaast wordt er een mobiel platform opgeleverd en kijkt men naar nog meer faciliteiten. COSS wil daarmee eigenlijk alles mogelijk maken wat met wettelijk erkend geld ook kan. Het bedrijf wijst er daarnaast op dat ze door wil blijven ontwikkelen en nieuwe toepassingen toe wil voegen die nodig zijn om de wereld van de cryptocurrency draaiende te houden.

Wat kun je met de munt?

Om het platform draaiende te houden, wordt de COSS Token gelanceerd. Je kunt er in handelen, maar tegelijkertijd geeft de munt recht op een wekelijkse fair share. Als eigenaar van zo’n token deel je dus mee in de opbrengsten van het COSS-platform. Die opbrengst wordt gegenereerd door de fees die het bedrijf rekent over de transacties die via het platform lopen.

Hoe ziet de roadmap eruit?

COSS heeft inmiddels al een behoorlijk breed platform live staan. Via de drie maanden oude BETA-versie van dat platform is het mogelijk om te handelen in cryptocoins. Inmiddels zijn er volgens de aankondiging van de crowdsale al zeshonderd accounts actief. De roadmap naar de toekomst toe lijkt ambitieus. Vanaf eind september wil men het platform verder doorontwikkelen. Hieronder vallen onder andere toevoeging van een affiliate programma en credit cards. Ook wil men investeren in mogelijk maken van digitaal ondertekenen van documenten. In de derde fase, die start in 2018, wil COSS meer strategische partnership aangaan en uitbreiden door succesvolle start-ups over te nemen. De technische roadmap zal vanaf dat moment inspringen op de ontwikkelingen die in de cryptowereld spelen en ligt dus nog niet helemaal vast. Wel is één van de ontwikkelingen waar men mee aan de slag wil, het ontwikkelen van Smart Contract as a Service. Oftewel: de mogelijkheid aan bedrijven bieden om snel en simpel slimme contracten aan te maken.

Waarom een ICO?

In haar Whitepaper wijst COSS er fijntjes op dat ze tot nu toe in staat is geweest om als bedrijf de ontwikkeling van het platform zelf te financieren. De doelen zijn echter ambitieus. COSS wil volgens haar Business Plan in 2022 per token 2 dollar winst maken. Daarvoor moet de ambitieuze roadmap worden voltooid en dat kan niet zonder funding van buitenaf.

Hoe ziet de crowdsale eruit?

Totaal uitgegeven coins200.000.000
Coins in de verkoop130.000.000
PrijsVoor 1 Ether krijg je 600 COSS
BonusJa. Tot en met 16 augustus krijg je 10% bonus
DividendJa. 50% van de opbrengst over de transacties wordt wekelijks naar rato verdeeld onder eigenaren van COSS
DataVan 8 augustus tot en met 6 september
COSS: one-stop-shop voor cryptocurrency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven