Electroneum wil cryptocurrency naar de mobiel brengen

Cryptocurrency is op dit moment vooral een speeltje van nerds en early adopters. Het zou een enorme stap voorwaarts zijn als mining en betalen met cryptocurrency een stuk eenvoudiger zou worden. Electroneum wil daar een stap in zetten door cryptocurrency en het minen ervan te ontsluiten richting mobiele telefoons. En daar zijn er 2,2 miljard van op de wereld.

Wat is Electroneum?

Volgens de whitepaper van deze startup is het doel van deze nieuwe cryptocurrency het volgende: “Electroneum, gebouwd op zijn eigen blockchain, is ontwikkeld met de expliciete intentie om massa-adoptie van cryptocurrency via 2,2 miljard gebruikers van mobiele telefoons te realiseren.” Het valt op dat de makers van Electroneum de munt in de whitepaper duidelijk positioneren als eenvoudig alternatief voor de Bitcoin.

Dat is een enorme ambitie en het is vooral de vraag wat Electroneum gaat doen om dit voor elkaar te krijgen. De bouwers van Electroneum hebben een app ontwikkeld, waarmee smartphone-gebruikers deze munt eenvoudig kunnen minen en ermee kunnen betalen. Het idee achter Electroneum is vooral dat ze beschikbaar moet zijn voor de grote massa. Daarom heeft men het proces van minen, het kraken van codes waarmee je Electroneum kunt verdienen, behoorlijk versimpeld ten opzichte van de belangrijkste concurrent: de Bitcoin. Electroneum is CPU-vriendelijk en daarom te minen met zowel je telefoon als de processor van je computer. De ontwikkelaars van Electroneum zullen de tools om te gaan minen, de apps voor de telefoon en Windows, direct na de crowdsale beschikbaar stellen. Die voor Android is trouwens al beschikbaar.

Een cryptocoin heeft pas waarde als hij ook echt gebruikt kan worden. De ontwikkelaars van Electroneum willen in eerste instantie inzetten op adoptie van de munt in Gaming en Gambling.

Wat kun je met de munt?

Voorlopig kun je er vooral mee handelen op exchanges. Naast het handelen kun je via de verschillende apps de munt ook minen. Op termijn is het de bedoeling dat je ermee kunt gaan betalen, waarbij de ontwikkelaars zich in eerste instantie richten op gaming- en goksites. Bekijk hier waar je Electroneum kopen kan.

Hoe ziet de roadmap eruit?

De ontwikkelaars van Electroneum hebben de roadmap voor een groot deel afhankelijk gemaakt van de hoeveelheid geld die met deze ICO wordt opgehaald. De makers geven wel aan dat er een aantal tools al direct na de crowdsale beschikbaar zullen zijn: de blockchain, een app-based wallet, app-based mining, een offline wallet, een windows wallet en miner, mining pool software, een blockchain explorer en een API om het voor derden mogelijk te maken om Electroneum als betaalmiddel te accepteren.

Waarom een ICO?

Deze crowdfundig is vooral bedoeld om fondsen op te halen, zodat de munt en de marketing ervan sneller kunnen worden door ontwikkeld. Opvallend is trouwens dat de munten die niet tijdens de crowdsale worden verkocht niet worden vernietigd. Deze zullen worden ingezet om de opbrengsten van het minen via de mobiele telefoon te verhogen, mocht de opbrengst hiervan tegenvallen.

Hoe ziet de ICO uit?

Totaal uitgegeven coins6.300.000.000 ETN
PrijsVoor 1 dollar krijg je 100 munten
BonusJa. 50% in de eerste week van de crowdsale, aflopend naar 0 in de laatste week.
DividendNee. Je kunt de munt wel minen.
DataVan 14 september tot en met 31 oktober 2017
Electroneum wil cryptocurrency naar de mobiel brengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven