Hoe werkt Binance? Uitleg voor beginners

Nadat je een account hebt aangemaakt op Bitvavo en cryptocoins hebt gekocht. Zo niet, klik hier om te registreren bij Bitvavo. Gaan we nu een account aanmaken waar we ook daadwerkelijk kunnen gaan handelen tussen verschillende cryptovaluta. Op deze manier kan je met jouw Bitcoin, bijvoorbeeld Ethereum kopen of Litecoin kopen. Er zijn veel verschillende altcoins, dus doe goed onderzoek voordat je begint met het kopen van een altcoin.

In dit stappenplan doen we dat op de exchange (beurs) Binance. Er zijn inmiddels meerdere goede exchange sites waar je kan handelen in verschillende cryptocoins. De transactiekosten kunnen per exchange behoorlijk verschillen. Het is daarom ook te adviseren om eerst de algemene voorwaarden van de betreffende exchange eens goed door te nemen voordat je een gebruikersaccount aan maakt.

We laten Binance zien, dit is een van de grootste exchanges met lage kosten. Wij geven je zelfs 20% extra vriendenkorting als je via ons registreert. Wanneer je Binance Coin koopt dan ontvang je nog eens extra 25% korting op de fees.

Registreer je nu bij Binance en ontvang 20% + 25% korting op de fees.

Maak een account aan

Ga naar Binance en registreer jezelf. Vul simpelweg de gevraagde gegevens in en druk op Register. Er wordt een verificatie mail gestuurd naar het ingevulde mailadres.

Binance account registreren met korting
Binance account registreren met korting

Activeer je account en stel 2FA in

Druk op de knop Verify email die in de mail staat. De site van Binance wordt nu geopend, lees de betreffende regels, vink ze aan en druk op I understand, continue.

Je krijgt nu een pop up. Hierin bevelen ze 2FA (twee factor authenticatie) aan. Advies om dit bij ieder account wat je aanmaakt op welke exchange dan ook te doen.

Om de simpele reden dat je account dan vele malen moeilijker te hacken is. Dit zorgt ervoor je op 2 verschillende manieren moet aantonen dat jij echt degene bent die wilt inloggen en niet zomaar iemand die er met je coins vandoor wilt gaan.

In dit stappen plan kiezen we voor de Authenticator van Google

Druk op Google Authentication. Je komt nu op een nieuwe pagina met een 4 stappenplan. Download de app indien die nog niet op je telefoon staat en druk op next step.

Open de app op je telefoon en druk rechts onderin op het + teken. Kies vervolgens voor een streepjes code scannen (dit doen we op de app op je telefoon). Scan met je telefoon de QR code op het beeldscherm van de computer. Druk op de computer op de button I have scanned the QR code Next Step.

Je krijgt nu een code te zien je goed bewaard moet worden voor het geval de telefoon waar de app op staat kwijt of kapot is. Sla de code op en druk op Next Step.

Bij stap 4 gaan we hem activeren doormiddel van 3 gegevens in te vullen.

  • Key: de code die je zojuist hebt opgeslagen
  • Login Password: is het wachtwoord dat je hebt verzonnen bij het aanmaken van je account.
  • 2FA Code: is een code met 6 cijfers die je ziet staan als je de app opent op je telefoon. Deze code veranderd automatisch om de zoveel tijd in de app ter beveiliging.

Als je alles hebt ingevuld druk op Enable Google Authentication

Je account is nu aangemaakt en dubbel beveiligd. Nogmaals het advies om ten alle tijden 2FA in te stellen. Of dit nu via een app of sms code gedaan word maakt niet heel erg veel uit. Het gaat erom dat er op twee verschillende manier ingelogd moet worden.

Stort Bitcoin

Voordat we altcoins kunnen kopen hebben we coins nodig om deze andere coins mee te kopen. Bitcoin is in die zin de meest voorkomende. Om Bitcoin (BTC) op Binance te krijgen moeten we eerst het wallet adres opzoeken zodat we weten naar welk adres we Bitcoin moeten sturen vanuit Bitvavo.

Ga bovenin naar de knop Funds en klik op balances. Haal het vinkje weg bij Hide small assets en zie onderstaande scherm.

Zoek Bitcoin op en druk achter de Bitcoin op Deposit.

TIP: Advies om een wallet adres nooit over te typen, omdat dit erg foutgevoelig is gezien de lengte. Kopieer hem of gebruik de QR code.

Stuur Bitcoin van Bitvavo naar Binance

Als de aankoop in Bitvavo binnen is kan je de Bitcoin versturen naar Binance. Vul je Bitcoin adres (vanaf Binance) in op de juiste plek.

Koop een altcoin

Bitcoin is het meest voorkomende om altcoins mee te kopen. Er wordt wel steeds meer gebruikt gemaakt van andere coins zoals Ethereum of Litecoin als betaalmiddel, maar in dit voorbeeld gebruiken we Bitcoin.

Als je bent ingelogd bij Binance ga je linksboven naar Exchange -> Basic.

Het ziet er allemaal ingewikkelder uit dan het is. Aan de rechterkant kan je de altcoin opzoeken die we willen kopen. In het midden zie je de koers met de trend en aan de linkerkant zie je de buy en sell order van de geselecteerde coin.

We gaan Ripple (XRP) kopen. We zeggen niet dat je ook Ripple moet kopen, dat is natuurlijk je eigen keuze. Het is maar een voorbeeld. Typ aan de rechterkant XRP in het zoekscherm.

Klik op XRP/BTC.

Ripple is nu geselecteerd. Je ziet nu de koers van Ripple. Klik nu in het middenstuk onderin op het tabblad Market. Zodat je voor de huidige marktprijs Ripple koopt.

Binance Ripple kopen
Ripple (XRP) kopen bij Binance

Typ nu het aantal dat je wilt kopen. Druk op: Buy XRP.

Als je nu naar beneden scrolt ze je de order History. En dan zie je ook dat de order gelukt is. Als je nu helemaal bovenaan de pagina op Funds en dan Balances klikt krijg je al je coins te zien. Zorg dat Hide small assets staat aangevinkt en dan zie je daar je gekochte altcoin staan.

Hier lees je meer over de Binance Referral ID en de bonus die je kan ontvangen.

Hoe werkt Binance? Uitleg voor beginners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven