Medische data in de verkoop via Bowhead Health

Voor veel mensen is het nog een brug te ver, maar Bowhead Health wil zich er toch aan wagen. Het bedrijf gaat via een slimme dispenser medische data verzamelen en die geanonimiseerd doorverkopen.

Wat is het idee?

Bowhead Health is de afgelopen 18 maanden bezig geweest met het ontwikkelen van een smart dispenser voor patiënten. Het bedrijf wil het apparaat nu langzaam in productie gaan brengen en zoekt daarvoor financiering. De werking is gemakkelijk. Patiënten prikken zelf bloed en bieden deze via een test cardridge aan het apparaat aan. Deze analyseert de bloedtest en stuurt de resultaten door naar een behandeld verpleger of arts.

De dispenser geeft daarna de medicijnen die de patiënt op dat moment mag innemen uit. De data wordt vervolgens beveiligd opgeslagen in de blockchain van Bowhead Health. De patiënt kan ze via een app inzien, maar Bowhead Health kan ze ook geanonimiseerd aanbieden aan bedrijven die producten voor de gezondheidszorg ontwikkelen. Gebruikers houden volledige controle over de data. Zij besluiten of ze die willen delen en wie deze gegevens wanneer mag gebruiken.

Wat kun je met de munt?

Om het netwerk draaiende te houden, heeft men de AHT-token uitgegeven. In totaal zijn er honderd miljoen beschikbaar. Deze Anonymized Health Token kun je via de ICO kopen, maar je kunt hem ook verdienen. Door je medische data beschikbaar te stellen aan derden partijen.

Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan farmaceutische bedrijven die onderzoek doen naar het effect van medicijnen. De data van Bowhead Health zou de duur van medisch onderzoek naar nieuwe medicijnen behoorlijk kunnen versnellen.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Bowhead Health timmert al sinds de winter van 2015 aan de weg. Toen kwam het eerste idee voor een door de blockchain gedreven dispenser op. In 2016 kreeg het bedrijf een kleine financiële injectie, waarna ze serieus aan de slag kon. Dit jaar moet via de ICO voldoende financiering worden opgehaald om door te kunnen pakken. Ook moet er een beta-versie van de dispenser af zijn. In de lente van 2018 wil Bowhead Health de eerste testversie van het apparaat onder tweehonderd patiënten verspreiden. En in de zomer van dat jaar moet het product dan echt op de markt komen.

Waarom een ICO?

Vrij simpel. Er is geld nodig om het product door te kunnen ontwikkelen.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins100.000.000
PrijsOp dit moment 0,50 dollar, maar dit loopt op als er meer tokens worden verkocht.
BonusNee, wel een oplopende prijs.
DividendEigenaren van de tokens ontvangen gezamenlijk ook dertig procent van de opbrengsten die Bowhead Health genereert.
DataVan nu tot en met 31 augustus.
Medische data in de verkoop via Bowhead Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven