Pundi X: cryptocurrency makkelijk maken voor winkels

Cryptocurrency worden momenteel in extreme mate gehyped. Kijken we echter naar de adoptie ervan, dan valt dat tot nu toe behoorlijk tegen. Vrijwel geen enkele grote winkelketen accepteert cryptocurrency en op enkele vooruitstrevende MKB’ers na, kun je nog nergens betalen met je digitale munten. Pundi X wil daar verandering in brengen en komt met tools om cryptocurrency voor iedere winkelier bereikbaar te maken.

Wat is Pundi X?

De ambitie van Pundi X is groot. Op de website valt het volgende te lezen: “De missie van Pundi X is het kopen van cryptocurrency net zo makkelijk te maken als het kopen van water in een fles. Als de Wallmart en 7-Eleven van cryptocurrency, willen we het mogelijk maken om het kopen en gebruiken van cryptocurrency overal en altijd mogelijk te maken.”

Waar het op neer komt is dat Pundi X een methode heeft ontwikkeld om cryptocurrency laagdrempelig in winkels te kunnen aanschaffen én gebruiken. Hoe ze dat wil realiseren is te lezen in de whitepaper van het bedrijf. Het bedrijf wil op korte termijn een groot aantal POS-apparaten uitrollen in fysieke winkels en horeca. Met dat Point Of Sale-apparaat kun je cryptocurrency ín een winkel aanschaffen en via een Pundi X-pas of een code in je wallet laten zetten.

Tegelijkertijd kan het apparaat ook worden gebruikt om cryptocurrency weer te verkopen en is het mogelijk om goederen met cryptocurrency te betalen. En Pundi X wil het apparaat inzetten om advertenties te kunnen tonen via de POS zelf, maar ook op de bonnen die het apparaat uit spuugt.

Pundi X is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Dat wordt gebruikt om de geschiedenis van de transacties vast te leggen.

Waar kun je de token voor gebruiken?

Pundi X geeft de NPXS uit. Die token kan uiteraard worden verhandeld op exchanges, maar dient vooral als benzine voor het netwerk. Wie cryptocurrency te koop wil aanbieden en deze een hoge positie op de aanbiedingslijst van specifieke locaties wil geven, betaalt daar een kleine fee in de vorm van NPXS voor. En ook voor adverteren via het netwerk moet worden betaald met NPXS. Pundi X kopen kan via verschillende brokers en exchanges.

Wat opvalt is dat Pundi X werkt met airdrops. 70% van de tokens wordt op een later moment uitgekeerd aan de eigenaren van NPXS. Pundi X schermt in haar whitepaper met een maandelijkse uitkering van iets meer dan 7% in het eerste jaar, aflopend naar 0,88% in het derde jaar.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Op de website is een vrij gedetailleerde roadmap terug te vinden. Pundi is al marktleider op gebied van QR-payments in Indonesië en heeft inmiddels 100.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 350 aangesloten verkopers. Aan het eind van dit jaar wil ze 500 POS-devices uitgerold hebben in Indonesië. Het platform zou in het eerste kwartaal van 2018 live moeten gaan en de rest van dat jaar wordt gebruikt om ook in een groot deel van de rest van Azië aan de slag te gaan. Daarnaast ligt er de ambitie om al voor 2020 te starten in onder andere Noord-Amerika, Noord- en West-Europa en Rusland. Dit is volgens Pundi X wel afhankelijk van of de regulering in die landen dat mogelijk maakt.

Waarom een ICO?

De belangrijkste reden is dat de uitrol van een dergelijke tool en functionaliteit behoorlijk duur is en dat men op deze wijze geld bij elkaar wil brengen om dit te financieren. Overigens behoudt Pundi X zich het recht voor om nóg een ICO te organiseren als er tijdens deze ICO minder dan 35 miljoen NPXS worden verkocht. De token is inmiddels al uitgegeven, bekijk hier de actuele Pundi X koers.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins700.000.000 NPXS
Coins in de verkoop140.000.000 NPXS
PrijsVoor 1 Ether krijg je 500 NPXS.
BonusJa. In de presale is dat 30%. In de public sale loopt dat van 15% in fase 1 af naar 0% in fase 4. Voor grote aankopen zijn er extra bonussen.
DividendJa, van een airdrop van iets meer dan 7% per maand in het eerste jaar na de ICO, tot 0,88% per maand in het derde jaar.
DataPresales: tot en met 28 oktober 2017. Public sale is nog niet bekend.
Pundi X: cryptocurrency makkelijk maken voor winkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven