Rivetz wil transacties via de blockchain beveiligen

Door de transparantie is een blockchain bijna niet te hacken. Als gebruiker heb je echter een private key nodig om gebruik te kunnen maken van de blockchain. En als iemand die private key steelt of je raakt hem kwijt, dan heb je een probleem. Rivetz wil daar een extra beveiligingslaag aan toevoegen.

Wat is het idee?

Rivetz voorziet in de toekomst grote problemen met het principe van de private key. Als je die sleutel kwijt raakt, verlies je de controle over de dienst van de betreffende blockchain. Rivetz meent dat het model van een offline portemonnee die toegang geeft tot gecodeerde opslag  of identiteit in de toekomst heel zal lastig zijn.

Volgens Rivetz werken de beschermingsmodellen met privé-sleutels op papier en Trezor goed voor bitcoin, maar zijn ze weer niet handig voor het doen van microtransacties op een mobiele telefoon. Rivetz heeft technologie ontwikkeld die zorgt voor ingebouwde controles die verzekeren dat de transacties gaan zoals ze bedoeld zijn.

Om dit te ondersteunen heeft Rivetz de Rivet Token ontwikkeld. Die biedt een blockchain-gerichte oplossing. Maar er wordt ook toegang tot de cloud en Fintech met veilige betaalcontroles mee geregeld. Volgens Rivetz ligt hier een enorme potentie naar de toekomst toe.

Wat kun je met de munt?

Tot zover oogt het redelijk ingewikkeld, maar praktisch gezien betekent het dat je de Rivet Token via je smartphone gebruikt en dat door het uitvoeren van een aantal health checks via de blockchain je identiteit wordt bevestigt. Dat doet het systeem niet alleen bij het inloggen, maar juist ook tijdens het gebruik. Zodat het ook zeker is dat jij degene bent die de transacties uitvoert en dat ze op de juiste manier uitgevoerd worden. De token controleert de security dus op het niveau van de transactie zelf.

Hoe ziet de roadmap eruit?

In de whitepaper wordt weinig uit de doeken gedaan over de roadmap. Op de website is er iets meer over terug te vinden. In de FAQ’s lezen we dat het bedrijf inmiddels drie jaar aan het product heeft gewerkt en er een beta-versie beschikbaar is. De tools voor de developers en de Rivetz 2 FA capaciteit worden in de herfst verwacht. 

Waarom een ICO?

De token is het centrale deel van dit programma. Deze moeten dus worden uitgegeven, anders gaat het systeem niet draaien. Ook applicaties van partners die op Rivetz aansluiten zullen gebruik gaan maken van deze token.

Hoe ziet de crowdsale eruit?

Totaal uitgegeven coins200.000.000
Coins in de verkoop70.000.000
Prijsvoor 1 Ether krijg je 333RTV
BonusJa. De eerste 38.679 ingelegde Ether krijgen een bonus van 20%
DividendNee.
DataVan 10 augustus tot en met 9 september
Rivetz wil transacties via de blockchain beveiligen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven