Tokenstars ACE: sportmarketing in nieuwe stijl

Sportmarketing is hot. Zeker op tennisgebied gaat er bijzonder veel geld om in de marketing en promotie rondom spelers. Er zijn veel bureaus die daar een graantje mee van willen pikken, maar Tokenstars wil het op een andere manier proberen. Door het decentraliseren van de scouting en promotie en het introduceren van tokens wil ze de markt openbreken. En om daar financiering voor te realiseren, begint ze een ICO.

Wat is Tokenstars ACE?

Tokenstars ACE is de eerste stap van Tokenstars. Dat bureau wil de wereld van sportmarketing stevig op zijn kop zetten. In de whitepaper van Tokenstars ACE zijn ze duidelijk over de situatie op de tennismarkt: “Op dit moment lossen agentschappen het financieringsprobleem van opkomende sterren op. Ze tekenen tennisspelers van 13 tot 15 jaar, financieren ze en hebben zelfs eigen tennisscholen. Als de speler klimt op de ATP of WTA ranking, helpt het bureau met advertentie-deals en nemen daar 20% van.”

Iets verder in de Whitepaper geven ze aan dat spelers vaak niet tevreden zijn met marktleider IMG: “Feitelijk is IMG monopolist in het tennis. Ze kunnen de voorwaarden stellen (van de toernooien waaraan een speler deelneemt, tot aan de organisatie van zijn trainingsschema). Ze wijzen spelers uit kleinere landen af (omdat de landelijke markt te klein is en er weinig mogelijkheden voor adverteerders zijn). En ze maken fouten in hun selectieproces.”

Dat kan stukken beter, dachten ze bij Tokenstars ACE en dus introduceren ze een nieuwe manier om dit goed te regelen. Tokenstars heeft de ambitie om het scouting en promotieproces rondom tennis te decentraliseren. Net als andere grote promotiebureaus willen ze tennissterren op jonge leeftijd voorzien van financiering om zo goed te kunnen trainen. Alleen laten ze de eigenaren van de ACE Tokens zelf bepalen wie er worden getekend. Om deze van goede informatie te voorzien, willen ze zoveel mogelijk feitelijke trainings- en wedstrijddata van de speler in kwestie ontsluiten via haar website.

Het tweede stuk waar Tokenstars ACE op inzet is het decentraliseren van de promotie van tennisspelers. Door fans en promoters te belonen met ACE Tokens verwacht Tokenstars dat er sneller een fanbase rondom een tennisspeler kan worden ontwikkeld. Dit zou vervolgens sneller en meer adverteerders aan moeten trekken.

Waar kun je de tokens voor gebruiken?

Tokenstars ACE introduceert de ACE Token. Volgens de whitepaper staat die munt centraal in het gehele ecosysteem van Tokenstars. Allereerst kunnen eigenaren van de tokens stemmen voor belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. Denk hierbij aan het aantrekken van spelers. Daarnaast worden mensen die actief bijdragen aan Tokenstars beloond in de vorm van ACE Tokens. Voorbeelden hiervan zijn promotors voor fanpages of scouts. Ook adverteerders kunnen ervoor kiezen om te betalen in ACE Tokens. ACE wil dat de munt ook verhandelbaar wordt via diverse exchanges.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Tokenstars ACE is het eerste initiatief van Tokenstars. Op korte termijn moeten er ook platformen voor voetballers en pokerspelers worden gerealiseerd. Eerder dit jaar werd de eerste tennisster gecontracteerd. Het gaat om Veronika Kudermetova, een dubbelspeelster uit de top 100. Nog dit jaar moeten het voting-system en de beta-versie van het platform live gaan. Gevolgd door de dashboards en communicatietools voor fans halverwege volgend jaar.

Waarom een ICO?

De reden van deze ICO is tweeledig. De ambities van Tokenstars ACE zijn stevig en om dit te realiseren is er een flink budget nodig. In de whitepaper geeft men ook aan dat het aantal te tekenen spelers sterk afhangt van de opbrengst in de ICO. Aan de andere kant speelt de ACE Token een belangrijke rol in het ecosysteem van Tokenstars en moet de token daarvoor gelanceerd worden. Deze ICO is een manier om dat te doen.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins165.000.000 ACE
Coins in de verkoop99.000.000 ACE
Prijs1 ACE kost 0,0001 Bitcoin, minimumaankoop is 100 ACE
BonusJa, er zijn verschillende bonussen. Er is een aflopende bonus gedurende de ICO. Daarnaast krijg je op termijn 40% korting als je jouw ACE inwisselt tegen andere tokens die Tokenstars nog gaat uitgeven.
DividendNee. Je kunt wel ACE verdienen door actief te zijn in de community.
DataVan 10 september tot en met 31 oktober 2017
Tokenstars ACE: sportmarketing in nieuwe stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven