Zelf verdienen aan je professionele data met Indorse

Er zijn legio professionele platformen beschikbaar op het internet. En de meeste van die platformen verzamelen niet alleen data, maar verdienen er stevig ook aan. Bij Indorse vinden ze dat niet eerlijk en lanceren ze een zakelijk platform waar de leden zelf aan verdienen.

Wat is Indorse?

Indorse moet een gedecentraliseerd platform worden, waar de leden zelf de eigenaar zijn van de data. Volgens haar Whitepaper wil het bedrijf dat Indorse introduceert daarbij gebruik gaan maken van tokens en decentrale techniek, “om zo het landschap van professioneel sociaal netwerken te veranderen.”

Wat Indorse anders dan anderen moet maken is het eigendom van die data. Waar de meeste platformen data van leden verzamelen en die doorverkopen aan derden, laat Indorse het eigenaarschap van die data aan haar leden. Leden kunnen door gegevens over zichzelf in te voeren en deze beschikbaar te stellen tokens verdienen. En die tokens worden, volgens Indorse, geld waard. Ook het beoordelen (indorsen) van anderen op het netwerk moet tokens op gaan leveren. Op deze manier denkt Indorse op meerdere manieren een waardevol netwerk te kunnen bouwen. Het systeem wordt zo ontwikkeld dat misbruik in de vorm van verkeerde indorsements wordt afgestraft. Indorse moet op termijn via zowel de desktop als de mobiele telefoon beschikbaar worden.

Wat kun je met de munt?

Indorse geeft twee munten uit. Allereerst is er de IND token. Dit is de munt die tijdens ICO te koop is en geeft recht op Indorse Score Tokens. Deze SCR worden uitgegeven als het platform daadwerkelijk wordt gelanceerd en is de eenheid die nodig is om je profiel aan te passen en mensen te indorsen. Ze zullen niet buiten het platform beschikbaar komen. De IND token is echter nodig om advertentieruimte in het platform in te kopen. Je kan nu Indorse kopen bij verschillende exchanges. Op termijn zal de reputatiescore van leden automatisch worden omgezet in IND-tokens. Op deze manier worden advertentie-opbrengsten dus indirect gedeeld met de leden op het platform.

Hoe ziet de roadmap eruit?

Het eerste wat opvalt als je naar de roadmap van Indorse kijkt, is dat de ontwikkelaars geen harde data hangen aan de op te leveren releases. Wel geven ze een beeld van de volgorde van ontwikkelingen. De eerstvolgende stap is een Proof of Concept, waarbij het concept van Indorse zal worden getest. Daarna volgt Alpha-versie en wordt het mogelijk om profielen aan te maken. In de fase die volgt wil men een basis-advertentiesysteem ontwikkelen en de release naar het grote publiek brengen. Daarna volgen nog een aantal stappen waarin onder andere een integratie met andere advertentiesystemen, een token dashboard en een advertentiemanagementsysteem worden gelanceerd.

Waarom een ICO?

De lancering van deze ICO is tweeledig. Enerzijds is de IND nodig om het systeem van beloning met tokens te kunnen ontwikkelen. Anderzijds heeft Indorse geld nodig om het platform te kunnen bouwen.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins50.000.000 IND
PrijsVoor 1 Ethereum krijg je 1.000 IND
BonusNee.
DividendNee. Als lid van het platform kun je wel IND verdienen.
DataTot en met 7 september 2017
Zelf verdienen aan je professionele data met Indorse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven