Ethereum kopen of verkopen? Actuele Ethereum koers, prijs en brokers

Ethereum
ETH

Ethereum kopen of verkopen tegen een goede prijs? Bekijk hier het overzicht van alle Nederlandse en internationale brokers die deze cryptocurrency aanbieden. Op dit moment kan je Ethereum kopen voor 2.930,58 en heeft de munt een marktkapitalisatie van 351.459.556.095.

2.930,58
0.04776636 BTC
Marktkap.
351.459.556.095
Volume (24u)
23.307.849.306
In Circulatie
120.069.476 ETH
Maximaal Aanbod
120.069.476 ETH

Buiten de verkooppunten vind je op deze pagina meer informatie over Ethereum, zoals het volume, de koers, nieuws en een rekenmachine. Het afgelopen 24 uur is de Ethereum prijs met 4.23% gestegen. Ethereum staat op dit moment op nummer 2 van alle cryptocurrencies met een dagelijks volume van 23.307.849.306.

De goedkoopste exchange voor Ethereum kopen:


Tijdelijk: GRATIS € 20 cryptotegoed en € 10.000 gratis handelen bij Bitvavo via dit registratieformulierStap voor stap uitleg Ethereum kopen


Gelukkig is Ethereum met iDEAL kopen zeer eenvoudig! Wij hebben hieronder de goedkoopste manier beschreven om te kopen én te verkopen.


Volg deze stappenplan om met euro in Ethereum te investeren: 1. Registreer een account bij Bitvavo (Bitvavo is de marktleider in Nederland en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank).

 2. Nieuwe gebruikers ontvangen een welkomstbonus van €10 gratis en €10.000 gratis handelen.

 3. Voer alle verificaties uit, door de wetgeving is het bij alle euro naar crypto bedrijven verplicht om een verificatie uit te voeren. Hier kan je helaas niet omheen.

 4. Klik vanuit je Bitvavo Dashboard op Tegoed storten.

 5. Kies het bedrag, de gewenste betaalmethode zoals iDEAL of Bancontact en rond de betaling af.

 6. Ga terug naar je Bitvavo Dashboard.

 7. Klik op Ethereum.

 8. Voer in de koopwidget het gewenste bedrag in. Je ziet direct hoeveel Ethereum je koopt en de handelskosten.

 9. Klik op Kopen.


Je hebt nu succesvol Ethereum gekocht met iDEAL of Bancontact.


Stap voor stap uitleg Ethereum verkopen voor euro


Ethereum verkopen is nét zo makkelijk.  1. Registreer een account bij Bitvavo (Bitvavo is de marktleider in Nederland en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank).

 2. Nieuwe gebruikers ontvangen een welkomstbonus van €10 gratis en €10.000 gratis handelen.

 3. Voer alle verificaties uit, door de wetgeving is het bij alle euro naar crypto bedrijven verplicht om een verificatie uit te voeren. Hier kan je niet omheen.

 4. Ga naar je originele Ethereum wallet en zoek naar een Versturen/Opnemen knop.

 5. Klik vanuit je Bitvavo Dashboard op Ethereum.

 6. Klik op Storten.

 7. Kopieer je wallet adres en plak dit in je originele Ethereum wallet.

 8. Verstuur de munten naar Bitvavo. Je ontvangt een notificatie als dit gelukt is.

 9. Ga terug naar je Bitvavo Dashboard.

 10. Klik op Ethereum.

 11. Klik op Verkopen.

 12. Geef aan hoeveel Ethereum je wilt verkopen.

 13. Klik Verkopen, je tegoed wordt nu aangevuld met euro.

 14. Ga terug naar je Bitvavo Dashboard en klik op Tegoed opnemen.

 15. Geef aan hoeveel euro je wilt laten uitbetalen naar je rekening.

 16. Klik op Doorgaan.

 17. Voer je 2FA in en klik op Bevestigen.


Wanneer dit niet je eerste uitbetaling is, dan staat het bedrag meestal dezelfde dag nog op je rekening. Als het de eerste keer is dan kan het wat langer duren. Houd rekening met een uitbetalingssnelheid van 1 a 2 werkdagen.


 


Waar Ethereum kopen?


Wat is Ethereum


Ethereum is een gedecentraliseerd systeem en heeft officieel gedecentraliseerde applicaties (dApps) binnen de cryptowereld geintroduceerd. De oprichter, Vitalik Buterin, is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de blockchain en Bitcoin.

Tegenwoordig worden verschillende cryptocurrencies uitgegeven door middel van ICO's via het Ethereum netwerk. Deze tokens worden ERC-20 tokens genoemd en bevat een set aan regels die waardoor het Ethereum netwerk de token accepteert. Door de ontwikkeling van slimme contracten, maakte Ethereum het mogelijk om token uit te geven die meer dan alleen een ruilmiddel zijn en heeft het de mogelijkheden van blockchain transacties verbreed.

De belangrijkste cryptocurrency is de Ether, die meestal wordt gebruikt voor betalingen in slimme contracten of dApps. Bovendien wordt Ethereum ook van brandstof voorzien door GAS,. De GAS-prijs is evenredig met het type rekenkracht dat is vereist om een ​​taak uit te voeren. Daarom is een vergoeding in GAS altijd inbegrepen bij een transactie om te betalen voor de nodes die draaien of voor het verifiëren van een transactie.

Oorspronkelijk gebruikte Ethereum proof-of-work om consensus te bereiken. Het Casper-protocol verschoof echter geleidelijk de consensus van Ethereum van PoW naar een aangepast Proof-of-Stake-protocol. De verwachting is dat de Ethereum Proof of Stake protocol vanaf januari 2020 gelanceerd wordt.

Ethereum is een open-source softwareplatform dat aangedreven wordt door een blockchain. Op dit platform kunnen softwareontwikkelaars dan allerlei toepassingen gaan bouwen. Deze toepassingen worden ook wel decentralized applications of dApps genoemd, omdat de achterliggende blockchaintechnologie van nature gedecentraliseerd is. Verder in dit artikel zullen we de voordelen van dergelijke decentralized applications gaan bespreken. Vooraleer dit te doen gaan we echter eerst wat dieper in deze onderliggende blockchaintechnologie om nadien de sprong te maken naar een beschrijving van het Ethereum netwerk.

Ethereum koers


 • Actuele koers

 • Historische gegevens

 • Exchanges

 • Sociaal

 • Nieuws

 • Reacties

De Ethereum koers wordt weergegeven in onderstaand grafiek. De huidige prijs is: 2.930,58 met een volume van: 23.307.849.306.

 • Zoom
 • Uur
 • Dag
 • Week
 • Maand
 • Jaar
 • All Time
 • Type
 • Lijngrafiek
 • Candlestick
Voer eenvoudig technische analyses uit om te bepalen of de munt die op positie 2 staat gaat stijgen of dalen. Ook kun je met de grafiek tot op de datum nauwkeurig een jaar terug kijken in het verleden. Maak een keuze tussen de lijngrafiek of de candlestick grafiek. Is Ethereum kopen nu het juiste moment of toch maar verkopen?
Kijk eenvoudig terug in het verleden om de open- of slotkoersen op een bepaalde dag te bekijken. Ook zie je dagelijks het volume en de hoogste en laagste Ethereum prijs. Je kunt hier tot een jaar terug de Ethereum historie bekijken.

* Valuta in EUR
Historische prijs voor Ethereum
DatumOpenSlotHoogstLaagstVolume
Bij deze exchanges kun je naast bovenstaande brokers Ethereum kopen en verkopen. Het volume ( 23.307.849.306) en de prijs ( 2.930,58) worden bijgewerkt met realtime data. Achter iedere exchange wordt aangegeven wanneer de data voor het laatst is bijgewerkt.

Ethereum Exchanges
#ExchangePaarVolumePrijsVerschilBijgewerkt
Bekijk hoe populair Ethereum is via de verschillende Reddit en Twitter social media kanalen.

Hoe Ethereum kopen?

 • Bekijk bovenstaande geadviseerde Ethereum brokers
 • Bezoek de website en registreer een account
 • Voer de eventuele verificaties uit
 • Stort tegoed in je account, dit kan met iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving of creditcard
 • Schaf Ethereum aan

Overige Ethereum statistieken

De afgelopen 7 dagen is Ethereum met -8.86% gestegen. Het afgelopen uur is Ethereum met 0.22% gestegen. Er zijn op dit moment ruim 120.069.476 ETH munten in circulatie, waarbij het maximum van 120.069.476 ETH nog niet bereikt is. De actuele Ethereum koers prijs is 2.930,58 en staat gelijk aan Ƀ 0.04776636.

Ethereum naar euro omzetten

Snel rekenen met de Ethereum rekenmachine. Zet Ethereum om naar euro’s, dollars of een andere cryptovaluta.

ETH

Wij tonen op CryptocurrencyKopen een overzicht van alle betrouwbare Ethereum brokers en exchanges. Deze partijen hebben in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd in de crypto markt. Bekijk de pagina om te zien wat je betaalt voor 1 munt exclusief handelskosten.

Schuiven naar boven