Stellar kopen of verkopen? Actuele Stellar koers, prijs en brokers

Stellar
XLM

0,140762
0.00000900 BTC
Marktkap.
2.994.989.539
Volume (24u)
1.967.199.530
In Circulatie
21.059.140.059 XLM
Maximaal Aanbod
50.000.000.000 XLM

Stellar kopen of verkopen tegen een goede prijs? Bekijk hier het overzicht van alle Nederlandse en internationale brokers die deze cryptocurrency aanbieden. Op dit moment kan je Stellar kopen voor 0,140762 en heeft de munt een marktkapitalisatie van 2.994.989.539. Buiten de verkooppunten vind je op deze pagina meer informatie over Stellar, zoals het volume, de koers, nieuws en een rekenmachine. Het afgelopen 24 uur is de Stellar prijs met 53.61% gestegen. Stellar staat op dit moment op nummer 12 van alle cryptocurrencies met een dagelijks volume van 1.967.199.530.

De goedkoopste exchange voor Stellar kopen:

Tijdelijk: GRATIS € 1000 handelen bij Bitvavo via dit registratieformulier

Waar Stellar kopen?

Het internationale betalingsverkeer is een van de vele handelingen die door middel van blockchain verbeterd kan worden. Stellar richt zich specifiek op dit internationale betalingsverkeer door het aanbieden van snelle transactietijden en enorm lage transactiekosten. In dit artikel gaan we in op het project Stellar, de oprichter en de koers. Er zal daarnaast gekeken worden naar de XLM koers verwachting voor de toekomst.

De ontwikkeling van Stellar is begonnen in 2014 en is gestart door Jed McCaleb en Joyce Kim. McCaleb is onder andere bekend als de mede oprichter van Ripple (XRP) en de Mt. Gox exchange.

De kracht van Stellar Lumens

Het Stellar project is volledig decentraal. Er zit geen bedrijf achter dat verantwoording af moet leggen aan bijvoorbeeld aandeelhouders. In plaats daarvan wordt het gerund door de Stellar Development Foundation. Dit is een non-profit organisatie die ervoor zorgt dat er geen belangrijke stakeholders zijn die invloed uit kunnen oefenen op de koers van het project. 

Andere belangrijke features van Stellar zijn de lage transactietijd en de lage transactiekosten. Het project is trots op een transactietijd van 2 tot 5 seconden. Dit betekent dus dat het niet uitmaakt waar ter wereld je bent. Het Is mogelijk om altijd binnen een paar seconden je Stellar Lumens te verzenden naar wie je maar wilt.

Een transactie ook nog eens nagenoeg niets, namelijk zo’n 0.00001 XLM. Vooral voor mensen in lagelonenlanden kan dit uitkomst bieden. Vaak werkt de kostwinner in een ander land en stuurt deze het verdiende geld naar het gezin. Hiervoor worden altijd hoge kosten betaald en dit kan oplopen tot soms wel 8% van het totale bedrag. Er blijft zo weinig over voor de mensen die afhankelijk zijn van deze middelen. 

Het Stellar project richt zich daarnaast dan ook duidelijk op microtransacties en daar sluiten deze goedkope en snelle transacties ook naadloos op aan.

Invloeden op de Stellar koers

De Stellar koers is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Uiteraard moet het team achter de XLM coin zijn werk goed blijven doen. Een ‘slecht product’ zal niet in waarde stijgen. Maar het is daarnaast ook afhankelijk van partnerschappen die het project weet te sluiten. Grote samenwerkingen zorgen ervoor dat de crypto onder de aandacht komt bij meer mensen die het op hun beurt aan kunnen schaffen. Gaan veel mensen dit doen in de toekomst? Dan zal de verwachting van de Stellar koers ook goed zijn.

Wat het project zelf betreft is het ook duidelijk dat de potentie in ieder geval daar is. Goedkope transacties en een snelle verzending is erg handig en hier zijn tal van use-cases voor te bedenken. Niet op de minste plaats het naar huis sturen van geld door werkers in andere landen. De Stellar koersverwachting is dan ook positief.

Stellar koers


 • Actuele koers

 • Historische gegevens

 • Exchanges

 • Sociaal

 • Nieuws

 • Reacties

De Stellar koers wordt weergegeven in onderstaand grafiek. De huidige prijs is: 0,140762 met een volume van: 1.967.199.530.

 • Zoom
 • Uur
 • Dag
 • Week
 • Maand
 • Jaar
 • All Time
 • Type
 • Lijngrafiek
 • Candlestick
Voer eenvoudig technische analyses uit om te bepalen of de munt die op positie 12 staat gaat stijgen of dalen. Ook kun je met de grafiek tot op de datum nauwkeurig een jaar terug kijken in het verleden. Maak een keuze tussen de lijngrafiek of de candlestick grafiek. Is Stellar kopen nu het juiste moment of toch maar verkopen?
Kijk eenvoudig terug in het verleden om de open- of slotkoersen op een bepaalde dag te bekijken. Ook zie je dagelijks het volume en de hoogste en laagste Stellar prijs. Je kunt hier tot een jaar terug de Stellar historie bekijken.

* Valuta in EUR
Historische prijs voor Stellar
DatumOpenSlotHoogstLaagstVolume
Bij deze exchanges kun je naast bovenstaande brokers Stellar kopen en verkopen. Het volume ( 1.967.199.530) en de prijs ( 0,140762) worden bijgewerkt met realtime data. Achter iedere exchange wordt aangegeven wanneer de data voor het laatst is bijgewerkt.

Stellar Exchanges
#ExchangePaarVolumePrijsVerschilBijgewerkt
Bekijk hoe populair Stellar is via de verschillende Reddit en Twitter social media kanalen.

Hoe Stellar kopen?

 • Bekijk bovenstaande geadviseerde Stellar brokers
 • Bezoek de website en registreer een account
 • Voer de eventuele verificaties uit
 • Stort tegoed in je account, dit kan met iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving of creditcard
 • Schaf Stellar aan

Overige Stellar statistieken

De afgelopen 7 dagen is Stellar met 102.28% gestegen. Het afgelopen uur is Stellar met -3.99% gestegen. Er zijn op dit moment ruim 21.059.140.059 XLM munten in circulatie, waarbij het maximum van 50.000.000.000 XLM nog niet bereikt is. De actuele Stellar koers prijs is 0,140762 en staat gelijk aan Ƀ 0.00000900.

De Stellar Rekenmachine

Snel rekenen met de Stellar rekenmachine. Reken Stellar terug naar euro’s, dollars of een andere cryptovaluta.

XLM