Bitvavo Review

Het in 2018 gelanceerde Nederlandse cryptoplatform Bitvavo is in korte tijd uitgegroeid tot de goedkoopste broker in Nederland met meer dan 1,2 miljoen actieve gebruikers en een maximale fee van slechts 0,25%.

Ze bieden meer dan 190 cryptovaluta’s aan en je ontvangt 10 euro gratis en je kan er de eerste €10.000 commissievrij handelen. Door het gebruik van de vele betaalmethoden (iDEAL) en handige mobiele app, maakt dat Bitvavo een makkelijk en toegankelijk cryptoplatform is.

Om te voldoen aan de wettelijke eisen, is Bitvavo verplicht om van elke nieuwe gebruiker bij de registratie de identiteit te verifiëren. Dit heet ook wel KYC (Know Your Customer), een gebruikelijke methode van cryptoplatformen om hun klanten te verifiëren.

Ook zijn zij geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dit betekent dat er toezicht wordt gehouden op de naleving van de wetgeving, eventueel witwassen of financiering van criminaliteit. Daarnaast ben je als rekeninghouder bij Bitvavo ook nog eens beschermd bij een eventueel faillissement van het platform. Dit komt omdat zij Stichting Bitvavo Payments hebben opgericht die als derde partij de geldzaken regelt en de gebruikerstegoeden veiligstelt.

Als laatste is dit de enige exchange waar je account tot en met € 100.000 verzekerd is tegen diefstal van fondsen.

In deze Bitvavo review vertellen wij je alles over dit platform en hoe je er kan handelen.

10 Euro Gratis + €10.000 Gratis Handelen Bij Bitvavo?

Maak gebruik van de welkomstbonus voor nieuwe gebruikers.

Bitvavo Platform

Instapniveau Bitvavo

Of je nu beginner bent of al enige ervaring hebt met het handelen in crypto, dat maakt bij Bitvavo niet uit. Er zijn namelijk verschillende interfaces, namelijk voor de beginner en de geavanceerde.

Als beginner kun je makkelijk en zonder enige ervaring snel beleggen in crypto door de overzichtelijke lay-out van de website of mobiele app. Heb je al meer ervaring? Dan is de geavanceerde weergave voor de ervaren gebruiker meer iets voor jou. Het verschil? Je hebt hier onder andere toegang tot uitgebreide handelsgrafieken, het orderboek en kan je meerdere ordertypes aanmaken. De ervaren gebruiker die actief koopt en weer verkoopt kan hiermee dus helemaal uit de voeten.

De voordelen van Bitvavo

 • Laagste handelskosten van Nederland (max. 0.25%).
 • Makkelijk betalen met iDeal en bankoverschrijving.
 • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).
 • Aparte stichting voor tegoeden, wanneer het platform failliet gaat dan zijn de gebruikerstegoeden nog bij de stichting.
 • Verzekering tot €100.000 tegen crypto diefstal.
 • Ontvang staking rewards over je crypto holdings.
 • Geschikt voor beginners, maar ook voor ervaren handelaren.
 • Interessante welkomstbonussen voor nieuwe gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Nadat je een account op Bitvavo hebt aangemaakt wijst de rest zich vanzelf. Het inloggen gaat via het menu rechts bovenin. Log in met je gebruikersnaam, wachtwoord en twee-factorauthenticatie (2FA). De 2FA is een code die gegenereerd wordt in de Google Authenticator app die je kan installeren op je telefoon. Deze extra beveiliging laag komt in de vorm van een unieke code die zich om de 30 seconde ververst en alleen beschikbaar is in deze authenticator app op jouw telefoon. Hierdoor zijn jouw account en tegoeden beter beveiligd. Na het inloggen werkt vervolgens het aan- en verkopen van munten erg gemakkelijk.

Groot voordeel: je kunt zelfs betalen met iDeal! De verschillende processen zien er als volgt uit:

Geld overmaken

 1. Log in en ga naar jouw dashboard.
 2. Aan de linkerkant staat je portfolio met daaronder de knop Tegoed storten. Klik daarop.
 3. Kies vervolgens het bedrag. Je kunt zelf kiezen hoeveel geld je overmaakt naar je account en er is geen minimum.
 4. Selecteer de betaalmethode. Het is afhankelijk van welke betaalmethode je hebt gekozen, maar stel je hebt voor iDeal gekozen, dan staat het vrijwel direct in je account.
 5. Ga naar je dashboard en wacht eventueel een paar minuten.

Crypto kopen


Nadat je geld naar je account hebt overgemaakt, kan je munten kopen.

 1. Log in en ga naar jouw dashboard.
 2. Ga naar de lijst met alle digitale valuta’s, zoek de munt die je wilt kopen en klik deze aan.
 3. Zorg dat het tabblad kopen actief is een de linkerkant in het menu. 
 4. Voer bij U betaalt het bedrag in wat je wilt investeren in deze munt. Bij U ontvangt zie je direct hoeveel je dan ongeveer ontvangt en wat de handelskosten zijn.
 5. Klik op kopen en de munt wordt direct gekocht.
 6. Ga weer naar je dashboard en je ziet direct je gekochte munt staan met de hoeveelheid en de waarde.

Crypto verkopen

Als je op een moment hebt besloten om een munt te verkopen gaat dit ook gemakkelijk en eigenlijk op dezelfde manier als het kopen ervan.

 1. Log in en ga naar jouw dashboard.
 2. Scroll naar beneden en klik op de munt die je wilt verkopen.
 3. Zorg aan de linkerkant dat het tabblad verkopen actief is.
 4. Vul bij U betaalt de hoeveelheid munten in dat je wilt verkopen of bij U ontvangt het aantal euro dat je wilt ontvangen, wat je makkelijker vindt. Ook zie je gelijk weer wat de handelskosten zijn.
 5. Klik op verkopen en de munt wordt direct verkocht. Het tegoed staat vervolgens weer in je account.

Euro uitbetalen naar bankrekening

Wil je het tegoed van je account over laten maken naar je bankrekening? Dat werkt zo:

 1. Log in en ga naar jouw dashboard.
 2. Klik aan de linkerkant op ‘tegoed opnemen’.
 3. Vul het bedrag in dat je wilt ontvangen. Daaronder wordt je rekeningnummer weergegeven waaraan je account is gekoppeld.
 4. Klik op doorgaan en vul de twee-factorauthenticatie in.
 5. Klik op Bevestigen.

Het proces van uitbetaling is nu in werking gezet. Het geld staat binnen maximaal 1 werkdag op je rekening. Dit komt omdat het geld eerst moet worden overgeschreven naar Stichting Bitvavo Payments en vervolgens naar je bankrekening.

Bitvavo Staking
Bitvavo Staking

Staking

Extra geld verdienen met je crypto? Op Bitvavo kan je met een groot aantal munten rente verdienen door te gaan staken. Wat is staken? Staken kun je een beetje vergelijken met het ontvangen van rente op een spaarrekening bij de bank. Je koopt namelijk een bepaalde hoeveelheid crypto die je vervolgens vasthoud in je wallet.

Voor het vasthouden van de crypto ontvang je een beloning in de vorm van rente. Hoe meer je staked, hoe meer je verdiend. Tijdens het staken blijf je als gebruiker eigenaar van jouw munten en kun je het te allen tijde opnemen. Wil je je munten niet meer staken? Dan meld je je gemakkelijk weer af voor de stakingsdiensten van Bitvavo.

10 Euro Gratis + €10.000 Gratis Handelen Bij Bitvavo?

Maak gebruik van de welkomstbonus voor nieuwe gebruikers.

Veiligheidsmaatregelen

Bij Bitvavo vinden ze het belangrijk om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor iedereen, maar dan moeten ze het natuurlijk wel aantrekkelijk maken om via hun zaken te doen. Daarom hebben ze meerdere maatregelen genomen die de veiligheid en betrouwbaarheid van hun platform waarborgen. Zie hieronder een greep uit de maatregelen:

 • Voordat iemand een medewerker wordt bij Bitvavo, wordt diegene eerst gescreend. Als ze daarna in dienst zijn genomen dienen zij zich ook aan strikte veiligheidsprotocollen te houden.
 • Als gebruiker van het platform zijn er diverse mogelijkheden om je account en tegoeden te beveiligen, zoals bij het inloggen gebruik te maken van de twee-factorauthenticatie (2FA).
 • Bitvavo maakt gebruik van cold wallets, wat betekent dat de meeste digitale valuta tegoeden offline worden bewaard en niet zomaar verplaatst kunnen worden. Om hiermee een transactie in gang te zetten zijn er handtekeningen van meerdere personen nodig.
 • Net als elke andere website wordt weleens de code van Bitvavo aangepast. Elke keer nadat er een grote wijziging is geweest, wordt ervoor gezorgd dat de stabiliteit en het veiligheidsniveau behouden blijven door middel van diverse tests en wordt het gecontroleerd door meerdere IT-bedrijven.
 • Er wordt gebruik gemaakt van diverse datacenters die in het bezit zijn van meerdere certificaten waardoor de cloud infrastructuur van Bitvavo voldoet een het hoogste niveau van veiligheid.
 • Waar normale valuta wordt bewaard in kluizen, zo doet Bitvavo dat ook. De back-ups van het platform worden namelijk bewaard in dezelfde kluizen met hetzelfde beveiligingsniveau als dat van fysiek geld bij een bank.
 • Omdat Bitvavo een Nederlands bedrijf is, heeft het zich te houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de anti-witwasrichtlijn van de EU.

10 Euro Gratis + €10.000 Gratis Handelen Bij Bitvavo?

Maak gebruik van de welkomstbonus voor nieuwe gebruikers.

Conclusie Bitvavo review

CryptocurrencyKopen

Gemak
Kosten
Functies
Klantenservice

Samenvatting

Op basis van deze Bitvavo review kan geconcludeerd worden dat Bitvavo erg gebruiksvriendelijk is om te beleggen in crypto, ongeacht welk niveau je hebt. De makers van Bitvavo hebben duidelijk veel aandacht geschonken aan een goed platform en dit zorgt voor potentie voor verdere groei. Zij zijn namelijk ook erg betrokken met hun community. Jij als gebruiker kan meehelpen het platform te verbeteren door suggesties en ontbrekende listings aan te dragen.

Zeker door een gemakkelijk en geavanceerd portaal aan te bieden, kunnen zij alle type gebruikers verwelkomen op het platform. Qua kosten zijn ze marktleider in Nederland met een fee van slechts 0.25%.

Qua functionaliteiten is het platform toereikend. Wel missen wij het geavanceerde gedeelte in de app en Futures handel. De klantenservice is niet telefonisch bereikbaar, vandaar de 4 sterren.

4.5

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een cryptocurrency wisselkantoor waar je crypto kan kopen, verkopen, beheren en verhandelen. Het platform is uitermate geschikt voor beginnende crypto investeerders, maar de geavanceerde omgeving is perfect voor investeerders die meer willen.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bitvavo is geschikt voor alle type handelaren die 18 jaar of ouder zijn en een Europees paspoort en bankrekening hebben. Qua handelsopties is het platform ongeschikt voor Futures en/of Opties handelaren.

Hoe veilig is Bitvavo?

In de Bitvavo review kan je alle veiligheidsmaatregelingen goed doornemen. Er wordt duidelijk aandacht besteed aan de veiligheid, maar het is en blijft een online platform. Wanneer iemand over jouw gegevens beschikt, kan diegene bij jouw gebruikerstegoeden. Het is zeer onverstandig om je crypto bij Bitvavo te laten staan.

Is Bitvavo gratis?

Het registreren op het platform is 100% gratis evenals het storten van tegoed. Voor het handelen worden handelskosten in rekening gebracht. Dit is nooit hoger dan 0.25%.

Schuiven naar boven