BLOX Review

Ben jij één van velen die aan crypto kopen denkt? Geen verrassing, want in de wereld van crypto is nog altijd veel potentieel rendement te behalen.

Tijdens je onderzoek zal je ongetwijfeld ook te weten komen dat er veel keuze is als het gaat om exchanges en brokers. Ieder platform heeft weer zijn eigen voor- en nadelen en dat maakt de keuze zeker niet makkelijker. Er zijn veel exchanges die bereikbaar zijn via zowel een website als een app, maar in dit artikel gaan we kijken naar een broker die enkel te gebruiken is door middel van een app, namelijk Weareblox. In deze BLOX review maak je kennis met dit platform en kom je erachter of het bij jou past!

BLOX Voordelen

  • Geschikt voor digibeten.
  • Storten met iDeal (gratis), Bancontact en bankoverschrijving.
  • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

BLOX Nadelen

  • Handelskosten van 1% + spread.
  • Ongeschikt serieuzere beleggers.
  • Je kan je crypto niet versturen of ontvangen.
  • Geen rente over je crypto.
  • Spendeert veel aan marketing, maar de app is instabiel.
  • App kan tijdens drukke periodes uitvallen.

Goedkoper BLOX alternatief? Kies voor Bitvavo!

Groter aanbod, lagere handelskosten, stabieler platform en meer gebruikers.

BLOX Review website

BLOX review: wat is het?

Laten we maar beginnen met een korte introductie van het platform. Hieronder maak je kennis met BLOX en weet je waar je het voor kunt gebruiken en wat het je kan bieden.

BLOX is een platform dat het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk wil maken om cryptomunten te kopen. Het is daarom geen uitgebreid platform, maar een platform dat bewust simpel gehouden wordt zodat het voor iedereen te begrijpen is. De functies zijn dus zeer gelimiteerd en interessant voor gebruikers die simpelweg crypto willen kopen en verkopen. Dit is zowel de kracht als een nadeel van BLOX, afhankelijk van de type gebruiker.

Hoewel Weareblox een website heeft, kan je hier geen crypto traden. Dat moet je doen in de BLOX app. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Met de app kan je live de koersen volgen en extreem snel traden. Je kan al traden vanaf 1 euro.

Wat kan BLOX je bieden?

Grote exchanges als Bitvavo en Binance beschikken ook over een app, dus waarom zou je alsnog voor de BLOX app moeten kiezen? Hieronder volgen een aantal services dat BLOX je kan bieden.

Iedereen kan het

De bedoeling van de BLOX app is dat deze makkelijk in gebruik is voor iedereen, ongeacht leeftijd. Daar lijken ze aardig in geslaagd te zijn. Ook de beginnende beginners kunnen dus makkelijk wegwijs worden in de app.

Snel traden

In de Weareblox app is het daarnaast mogelijk om razendsnel crypto te kopen en verkopen. Binnen een handomdraai heb je de gewenste cryptomunten in je bezit.

Traden vanaf 1 euro

Je ziet bij veel exchanges dat je pas crypto kan kopen vanaf een bepaald bedrag. Je wordt dan automatisch al geforceerd om dat bepaalde bedrag in te leggen. Bij BLOX heb je geheel de vrije keuze en kan je al handelen vanaf 1 euro.

Veilig en zorgeloos

Daarnaast staan veiligheid en zorgeloosheid hoog in het vaandel bij BLOX. Ben je bijvoorbeeld je telefoon kwijtgeraakt, hoef jij je geen zorgen te maken omdat het geld op je account alleen naar jouw rekening kan. Dit is dan ook een voordeel van de gelimiteerde app. Er kan alleen euro in en euro uit, naar dezelfde bankrekening. Dit heeft tot gevolg dat je crypto niet gestolen kan worden.

BLOX Review Voordelen

BLOX ervaringen

Je kent het wel, je twijfelt om een bepaald product te kopen of een bepaalde service te gaan gebruiken. In zo’n geval kijk je naar een aantal factoren om de twijfels weg te nemen. Eén van deze factoren zijn de ervaringen van gebruikers. Daarom kijken we hieronder naar de gebruikerservaringen met Weareblox.

Trustpilot is een platform waar mensen hun ervaringen kunnen delen met een bepaald product. Voor BLOX zijn er inmiddels al meer dan 1500 reviews achtergelaten.

Het valt op dat BLOX vrij goed scoort, maar dit was vroeger niet zo. De maximaal haalbare score is 5 en BLOX behaalt een gemiddelde van 3,8 uit alle beoordelingen. Het gemak van het platform is de grootste reden voor de goede beoordelingen. Ook de snelheid waarmee de transacties gedaan kunnen worden kan op complimenten rekenen.

Een andere reden voor de positieve reviews is dat je met een BLOX vouchercode 10 euro korting kan krijgen. Gebruikers plaatsen dus een positieve review met daarin de BLOX vouchercode in de hoop om 10 euro extra cash te ontvangen. Vooral bij de App Store en Play Store reviews is dit het geval.

In 2021 presteerde de app zeer slecht en waren de diensten vaak uit de lucht. Op een gegeven moment kwam er zelfs een ledenstop. Het valt in ieder geval op dat de meeste negatieve reviews al vrij oud zijn. Inmiddels heeft de app zich verbeterd waardoor het inmiddels een stuk stabieler is geworden.

Mensen vinden het nog steeds een nadeel dat het aanbod aan cryptomunten relatief beperkt is. De mogelijkheden om te investeren zijn dan automatisch ook beperkt.

Echter kan je concluderen uit de ervaringen van gebruikers dat BLOX over het algemeen een redelijk platform is. Zeker voor de wat oudere generatie die alleen een Koop en Verkoop knop wil hebben.

Goedkoper BLOX alternatief? Kies voor Bitvavo!

Groter aanbod, lagere handelskosten, stabieler platform en meer gebruikers.

Weareblox review: de kosten

Bij vrijwel iedere exchange krijg je te maken met kosten, omdat anders het platform niet kan draaien. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan deposit fees, withdrawal fees en transactiekosten. Ook bij BLOX ontkom je hier niet aan.

Voor deposit en withdrawal fees hoef je je geen zorgen te maken bij BLOX, want je kan toch je crypto niet opnemen of versturen.

De transactiekosten bij BLOX zijn marktconform. Je betaalt namelijk maximaal 1 procent per order. Dat wil dus zeggen dat wanneer je voor 50 euro aan een bepaalde cryptomunt koopt, je hierover 50 cent aan fee moet te betalen. Houd er rekening mee dat wanneer je het weer verkoopt (en dit MOET aan BLOX) dat je opnieuw 1% betaalt.

Met de 1 procent transactiekosten is BLOX niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste. Bij sommige exchanges zul je meer moeten afstaan per transactie en bij bijvoorbeeld Bitvavo betaal je slechts 0,25% aan transactiekosten. Dit is dan ook een veel betere en voordeligere keuze.

Crypto kopen met BLOX

Nu je al redelijk wat te weten bent gekomen over BLOX, is het tijd dat we gaan kijken naar hoe je precies crypto kan kopen met het platform. Dit is namelijk erg eenvoudig. Daar zal jij ook achter komen in onderstaand stappenplan.

Stap 1: app downloaden

Zoals je weet kan je niet via een website handelen in crypto met BLOX. Hiervoor heb je een app nodig die je zowel op iOS als Android kunt downloaden. De app is geheel gratis om te installeren.

Stap 2: account maken

Na het downloaden van de BLOX app, kan je een account aan gaan maken. Je vult hier jouw persoonlijke gegevens in. Vervolgens verifieer je jouw account en kan je verdergaan met de volgende stap. Let er wel op dat al jouw persoonlijke gegevens kloppen, om eventuele latere problemen te voorkomen.

Stap 3: geld storten in de app

Nu je jouw account hebt gemaakt en geverifieerd, kan je geld gaan storten. Heb je een account dat niet geüpgraded is, heb je een limiet van 250 euro als het gaat om geld storten. Heb je jouw account wel geüpgraded, dan heb je te maken met een limiet van €25.000 per 24 uur. Geld storten kan in de Weareblox app eenvoudig met iDEAL.

Stap 4: crypto kopen

Na het afronden van alle bovenstaande stappen kan je al aan de slag met crypto kopen. Bij BLOX kan je kiezen uit tientallen verschillende cryptomunten om in te investeren. Kies er eentje uit en vul het bedrag in dat je in de munt wilt investeren. Wil je jouw risico spreiden, dan kan je er ook voor kiezen om meerdere verschillende cryptomunten te kopen.

BLOX veiligheid

Exchanges waarop je crypto kunt handelen zijn wel eens het doelwit van hackers. Daarom doen de platformen er alles aan om hun gebruikers zo goed mogelijk te beschermen, zo ook BLOX.

BLOX probeert de veiligheid voornamelijk te garanderen door gebruik te maken van zogeheten ‘cold storage’. Op deze manier kunnen private keys volledig offline worden bewaard. Dit soort keys heb je nodig om een transactie uit te kunnen voeren. Dit gegeven maakt dat de BLOX app hoog scoort als het gaat om veiligheid.

Bovenstaande maakt allemaal niet zoveel uit, aangezien je zelf toch niet bij je crypto kan. De veiligheid zit hem in dat er alleen uitbetaalt kan worden naar de bankrekening waarmee gestort is.

Als het platform echter gehackt wordt en crypto wordt gestolen kan het wel zo zijn dat je je geld kwijt bent. Maar hier gaan we natuurlijk niet van uit.

Goedkoper Weareblox alternatief? Kies voor Bitvavo!

Groter aanbod, lagere handelskosten, stabieler platform en meer gebruikers.

Conclusie BLOX Review

CryptocurrencyKopen

Gemak
Kosten
Functies
Klantenservice

Samenvatting

Inmiddels ben je alweer aan het einde gekomen van deze BLOX review. Je hebt in dit artikel kennis gemaakt met de BLOX app en weet nu wat het je kan bieden. Zo weet je bijvoorbeeld dat het erg eenvoudig is om het platform te gebruiken en je transacties razendsnel uit kan voeren.

Naar aanleiding van alles wat we hebben behandeld, kan je eigenlijk alleen maar concluderen dat de BLOX app een simpel platform is voor gebruikers die graag eenvoud willen. Wij verwachten dat dit alleen de oudere generatie zal zijn die niet met de digitale wereld is opgegroeid. De limieten die het platform met zich meebrengt zijn te groot voor de serieuzere belegger.

3.4
Wat is BLOX?

BLOX of ook wel Weareblox is een crypto app, waarmee je crypto kan kopen en verkopen.

Hoeveel crypto’s zijn verkrijgbaar bij BLOX?

Het aanbod van BLOX is zeer beperkt tot 31 verschillende crypto’s. Het bedrijf denkt dit in de toekomst uit breiden.

Hoe kan je betalen?

Betalingen kan je doen met met iDeal, Bancontact en bankoverschrijving.

Is BLOX betrouwbaar?

BLOX B.V. is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Het bedrijf erachter is eigenaar van BTC Direct, één van de oudste brokers van Nederland.

Schuiven naar boven