BTC Direct Review

Dagelijks zijn er weer nieuwe investeerders die zich mengen in de cryptomarkt. De digitale munten zijn de laatste jaren ongekend populair geworden en niet meer weg te denken. Het is tegenwoordig bijzonder gemakkelijk geworden op cryptomunten te kopen. Dat kan bij één van de bekende crypto exchanges, maar ook bij een broker. Je kan de broker beschouwen als een tussenpartij, waar jij indirect de gewenste cryptovaluta aanschaft. Het is altijd fijn om te handelen bij een Nederlandse partij, zoals de bekende broker BTC Direct. In deze BTC Direct review vertellen wij meer over het bedrijf, de betrouwbaarheid, de transactiekosten en de klantenservice.

BTC Direct stopt per november 2022 met haar activiteiten en gebruikers kunnen geen gebruik meer maken van het platform. De hoge fees en keiharde concurrentie hebben ervoor gezorgd dat het platform niet rendabel kan opereren. Bitvavo helpt BTC Direct overstappers met een welkomstbonus van €10.000 gratis handelen.

1000 Euro Gratis Handelen Bij Bitvavo?

Maak gebruik van de welkomstbonus voor nieuwe gebruikers.

Nederlandse broker BTC Direct

De Nederlandse broker BTC Direct richt zich op de cryptocurrency. Het bedrijf zag in 2013 het levenslicht en werd opgericht door een tweetal Nijmegenaren. Het doel was om de handel in Bitcoin eenvoudiger te maken. Na verloop van tijd werd het aanbod uitgebreid, waardoor er nu meer soorten cryptovaluta beschikbaar zijn bij BTC Direct. Het bedrijf is één van de succesvolste crypto-brokers van het moment. Dat komt mede door het Nederlandstalige platform, welke ook beschikbaar is enkele andere talen. Het platform bestaat uit twee omgevingen, een nieuwe en een oude. Bij de oude omgeving kan je vijf crypto’s kopen en verkopen en moet je zelf een wallet aanmaken bij een derde partij.

Bij de nieuwe omgeving, die in 2021 gelanceerd is, kan je investeren in meer dan 30 verschillende crypto’s. Het is nagenoeg een kopie van de BLOX app, maar dan in een nieuw BTC Direct jasje. Op dit platform kan je alleen crypto kopen en verkopen, en niets versturen, ontvangen of opnemen. Er kan dus alleen euro in en uit het platform.

https://www.youtube.com/watch?v=KKSm4DTwEJY

Betrouwbaarheid en veiligheid

BTC Direct staat tegenwoordig bekend als een ervaren en betrouwbare aanbieder van cryptocurrency. Het bedrijf bestaat als sinds 2013 en beschikt dan ook over jarenlange ervaring. Het hoofdkantoor van BTC Direct is gevestigd in Nijmegen. Het bedrijf mocht al meer dan een miljoen klanten verwelkomen en kwam nooit eerder negatief in het nieuws. Op de website van BTC Direct kan men in de kennisbank informatie terugvinden over de broker, de cryptomunten en de blockchain. Daarnaast biedt BTC Direct ook de optie aan voor bedrijven om medewerkers in cryptomunten te betalen.

BTC Direct is een broker, dus geen crypto exchange zoals Bitvavo. Een exchange biedt de mogelijkheid om cryptovaluta te kopen en weer te verkopen tegen zeer lage kosten. Een broker gaat anders te werk. BTC Direct is een soort van tussenpersoon, en zij plaatsen de order voor jou bij de exchange. Voor deze dienst rekenen zij een extra bovenop de kosten van de exchange. Je bent dus iets duurder uit.

Qua veiligheid zit je zowel bij het oude als het nieuwe portaal goed. Bij het oude portaal beheer je namelijk zelf je wallet en ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Bij het nieuwe portaal kan alleen euro in en uit het platform, hierdoor kunnen je euro’s alleen teruggestort worden naar de bankrekening waarmee is betaald. Niemand kan, in theorie, je crypto’s stelen.

1000 Euro Gratis Handelen Bij Bitvavo?

Maak gebruik van de welkomstbonus voor nieuwe gebruikers.

Aanbod van BTC Direct

Het aanbod van BTC Direct bestond in de beginfase uitsluitend bij de Bitcoin. De tijden veranderen en ook het Nijmeegse cryptobedrijf besloot het assortiment uit te breiden. Het is daardoor mogelijk om nu meerdere munten te kopen bij BTC Direct. Hierbij wordt echter onderscheid gemaakt tussen het nieuwe en oude portaal. Bij het oude portaal kan je de gebruikelijk vijf munten kopen.

Bij het nieuwe portaal kan je investeren in meer dan 30 crypto’s, waaronder VeChain, XRP, Binance Coin en Polkadot. Het assortiment blijft groeien, maar de keuze is in vergelijking Bitvavo en Bitcoin Meester zeer beperkt.

Hoe werkt BTC Direct?

De ruime keuze aan betaalmethodes is eveneens groot voordeel van de Nederlandse broker BTC Direct. Het aankopen van cryptomunten is op die manier toegankelijker en eenvoudiger. De betalingen kunnen op dit moment worden uitgevoerd met iDeal, creditcard, bankoverschrijving, Giropay, Sofort, EPS en Bancontact. De laatstgenoemde betaalmethode is ideaal voor de Belgische klanten. Vanzelfsprekend raden wij aan om iDeal te gebruiken. De betalingen verlopen dan direct via de bankrekening, waardoor er geen extra kosten in rekening worden gebracht, zoals het geval kan zijn bij betalingen met Mastercard of VISA.

Cryptomunten kopen

 1. Zorg dat je een account hebt of registreer een nieuw account. Met de voucher code: D9C4-C9AF-24FF ontvang je 10 euro gratis tegoed.
 2. Login bij het nieuwe portaal.
 3. Zorg dat je alle verificaties hebt uitgevoerd. Een ID verificatie duurt tijdens kantooruren niet langer dan 20 minuten.
 4. Na een succesvolle verificatie kan je je gratis 10 euro uitgeven aan crypto. Ook kan je extra tegoed storten door bij je Profiel op Stort bij te klikken.
 5. Om crypto te kopen zorg je dat je op de Koersen pagina bent, en vervolgens kies je de gewenste crypto.
 6. Klik vervolgens op Koop.
 7. Geef aan hoeveel euro je wil investeren en klik op Ga verder.
 8. Controleer de aankoop en klik op Bevestig aankoop.

Je order is succesvol doorgevoerd en de munten zijn aangekocht. Je kan de munten vasthouden en op een later moment verkopen.

Hoe werkt BTC Direct?
BTC Direct crypto aankopen

Cryptomunten verkopen

Crypto verkopen

Het verkopen gaat vrijwel precies hetzelfde als het kopen van cryptomunten:

 1. Zorg dat je ingelogd bent en de munten bezit die je wil verkopen.
 2. Ga naar Portfolio en klik op de munt die je wil verkopen.
 3. Klik op het tabblad Verkoop.
 4. Geef aan hoeveel je wil Verkopen en klik op Ga verder.
 5. Controleer of alles klopt en bevestig je verkoop.

Je munten worden nu direct verkocht.

Euro uitbetaling bij BTC Direct

Je kan op elk moment besluiten om je eurotegoed uit te laten betalen naar je geverifieerde bankrekening. Het is alleen mogelijk om een uitbetaling te doen op een bankrekening die op jouw naam staat en waarmee tegoed gestort is.

 1. Ga naar Portfolio.
 2. Klik op Neem op.
 3. Geef aan hoeveel euro je wil opnemen.
 4. Controleer je opname.
 5. Bevestig de opname.

Binnen 1 á 2 werkdagen ontvang jij jouw geld op je rekening.

1000 Euro Gratis Handelen Bij Bitvavo?

Maak gebruik van de welkomstbonus voor nieuwe gebruikers.

Uitermate geschikt voor de beginner

Het platform van BTC Direct is zeer gebruiksvriendelijk. Het platform is zo opgezet dat ook de nieuwkomers geen moeite hebben met het aanschaffen van cryptocurrency. De website is overzichtelijk en het aanschaffen van cryptomunten kan binnen enkele muisklikken worden gedaan. Kies één van de aangeboden cryptomunten uit, bepaal het bedrag en voltooi de transactie. De gebruiker hoeft zich geen zorgen te maken over crypto wallets, wat zeker goed uitkomt voor de beginnende investeerder.

Het platform is dan ook echt alleen geschikt voor de beginnende investeerder of iemand die niet alles uit crypto wil halen. Als het kopen en verkopen van crypto voldoende voor jou is, dan is BTC Direct een prima platform om te blijven. Als je je crypto wil gebruiken om uit te geven, te versturen, rente te ontvangen of andere financiële zaken dan zit je hier verkeerd. Als je meer met crypto wil en vier keer lagere kosten dan kan je beter naar Bitvavo gaan.

Transactiekosten BTC Direct

De Nijmeegse broker moest vanzelfsprekend ook winst maken en zal daarom transactiekosten in rekening brengen. De kosten gelden zowel voor aankopen als verkopen. BTC Direct is echter altijd al de duurste broker van Nederland geweest. Met de komst van het nieuwe portaal is hier echter verandering in gekomen.

Kosten oude portaal

De transactiekosten kunnen verschillen per cryptomunt. Het kopen van Bitcoin kost 2% fee, terwijl er over de verkoop slechts 1% fee in rekening zal worden gebracht. De overige cryptocurrency zijn duurder, want dan bedragen de transactiekosten 3% over aankopen en 2% over de verkopen.

Kosten nieuwe portaal

De kosten van het nieuwe portaal staan vast op 1%. Wij hebben dit getest met een VeChain aankoop van 10 euro. Wij betaalden exact 10 euro voor 127,53369863 VET. Toen wij het direct wilden verkopen kregen we hier nog € 9,75 voor, terwijl dit op basis van de fee van 1% ongeveer € 9,90 had moeten zijn. De VeChain koers is in deze tussentijd zeker geen meerdere procentpunten gedaald. Dit kan betekenen dat er ook nog een spread in rekening wordt gebracht door BTC Direct. Let hier dus goed op bij het gebruik van deze broker.

De kosten bij Bitvavo vallen bijvoorbeeld een stuk lager uit en daar is ook de spread inzichtelijk gemaakt.

Klantenservice van BTC Direct

BTC Direct is professioneel bedrijf en daar hoort ook een goede klantenservice bij. Je kan dagelijks in contact komen met het team van het cryptobedrijf. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 uur tot 22:00 uur. In het weekend is BTC Direct bereikbaar van 10:00 uur tot 18:00 uur, dat geldt overigens ook voor de feestdagen. De live chatfunctie is de snelste manier om contact te leggen met BTC Direct, maar een klant kan ook het contactformulier invullen op de site. BTC Direct is ook actief op de sociale media, waaronder Twitter en Facebook.

Wij hebben de klantenservice van BTC Direct getest en kregen binnen enkele minuten antwoord via de live chat. Ook de support via e-mail werd binnen een kwartier beantwoord.

Wallet van BTC Direct

BTC Direct is een tussenpartij en zal dus uitsluitend bemiddelen tussen de aankopen en verkopen van de cryptovaluta. BTC Direct is een broker en biedt via het nieuwe portaal ook wallets aan. BTC Direct biedt voor meer dan 30 munten wallets aan, maar je moet wel weten dat je niets met deze wallets kan. Je kan dus geen crypto storten of opnemen.

Via het oude portaal moet je echter nog wel zelf een wallet regelen. Het is wel verstandig om even goede research te doen naar de crypto wallets. Er zijn bijvoorbeeld wallets beschikbaar die uitsluitend een bepaalde munt kunnen opslaan. Daarnaast is het verstandig om te bekijken wat voor een soort wallet je wilt hebben, er is een ruime keuze beschikbaar.

BTC Direct app

BTC Direct heeft voor de cryptoliefhebbers nog geen app uitgebracht, maar deze wordt naar verwachting zeer binnenkort opgeleverd. De focus ligt nu eerst op het nieuwe portaal dat stabiel moet draaien, ook tijdens drukke periodes. Wanneer dat succesvol getest is kan BTC Direct de app lanceren. Dit moet redelijk snel gaan, aangezien de app waarschijnlijk een kopie gaat worden van de BLOX app.

Conclusie BTC Direct review

CryptocurrencyKopen

Gemak
Kosten
Functies
Klantenservice

Samenvatting

Het nieuwe portaal van BTC Direct is zeker een stap in de goede richting. Het is dan ook zeer gemakkelijk om hier als beginner te beginnen met crypto. De functies zijn echter zeer gelimiteerd, zo kan je hier alleen crypto kopen en verkopen. Dit is niet voor iedere type gebruiker voldoende, maar wel voor sommigen. Je kan hier bijvoorbeeld geen rente verdienen over je crypto en geen crypto versturen of ontvangen.

De kosten zijn 1% per transactie, dit is redelijk marktconform. Tijdens onze test verloren wij echter 2,5% bij een aankoop, dit kan gebeuren doordat er waarschijnlijk een spread gerekend wordt.

Wij kregen tijdens onze tests zeer snel antwoord van de klantenservice. Dit was tijdens kantooruren.

3.6
Wat is BTC Direct?

BTC Direct is een van de oudste crypto brokers van Nederland. Hier kan je crypto kopen en verkopen met euro.

Is BTC Direct geschikt voor beginners?

BTC Direct heeft op dit moment twee portalen, waarvan het nieuwste portaal perfect geschikt is voor de beginnende gebruiker. Voor het oude portaal is echter wat meer kennis vereist, omdat je zelf een wallet moet aanmaken.

Wat zijn de BTC Direct kosten?

Afhankelijk van welk portaal je gebruikt zijn de kosten bij het oude portaal maximaal 3%. Bij het nieuwe portaal zijn de standard kosten slechts 1%. Tijdens onze test hebben wij echter 2.50% aan totale kosten betaald.

Schuiven naar boven