SATOS Review

SATOS is een crypto broker om cryptocurrency te kopen en verkopen. Het Nederlandse cryptobedrijf is al lang actief in deze sector en heeft dan ook al jarenlange ervaring. Het platform is wel een stuk ingewikkelder dan die van Bitcoin Meester of Bitvavo, waardoor het een stuk minder interessant is voor beginnende handelaren. Voor ervaren handelaren is het aan de andere kant weer te duur om hier te handelen door de hoge transactiekosten. Verder biedt SATOS slechts 5 cryptomunten aan, waardoor het aanbod voor de meeste investeerders ontoereikend is. SATOS werd in 2013 al opgericht en richt zijn pijlen uitsluitend op de bekendste cryptocurrency van het moment.

Voordelen

 • Geregistreerd bij De Nederlansche Bank.
 • Biedt iDeal aan.
 • Transactiekosten worden transparant in euro’s getoond.

Nadelen

 • Zeer hoge transactiekosten tot wel 2.5%.
 • Geen eigen wallet.
 • Geen rente over je crypto.
 • Profileert zich onterecht als best-beoordeelde broker. SATOS scoort een 4.0, terwijl Bitvavo (4.3) en Anycoin Direct (4.4) veel hoger scoren.
 • Moeilijk voor beginners, te duur om veel te handelen.

Tot wel 10x lagere handelskosten bij Bitvavo

Én handel de eerste 1.000 EUR gratis.

SATOS Website
SATOS Website

Is SATOS geschikt voor beginners?

Een account openen bij SATOS is het makkelijkst, daarna wordt het voor de beginnende gebruiker misschien te ingewikkeld. Waar bij je bij andere brokers als Bitvavo met één klik op de knop crypto kopen kan. Moet je bij SATOS eerst zelf een wallet regelen en aanmaken, je wallet adres plakken en vervolgens kan je betalen. Nadat je betaald hebt krijg je de melding dat je een ID-verificatie moet uitvoeren, inclusief een video van jezelf. Dit is gebruikelijk in de cryptomarkt, maar bij SATOS kan dit als een verrassing komen. Dit is in 2021 overigens duidelijker gemaakt middels een vinkje tijdens te betaling.

Betrouwbaarheid en veiligheid

SATOS is gevestigd in Lelystad en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Het cryptobedrijf bestaat al sinds 2013 en is een gevestigde naam binnen de cryptobranche. De klanten zijn over algemeen zeer tevreden en er zijn weinig tot geen negatieve SATOS reviews online te vinden. SATOS heeft op het gebied van betrouwbaarheid dan ook een goede reputatie opgebouwd. Het enige punt van kritiek is dat het voor sommige klanten onduidelijk is dat er een ID verificatie uitgevoerd moet worden.

De klanten van SATOS hoeven zich niet druk te maken over de veiligheid. De crypto broker beschikt over een uitermate veilig platform, aangezien er geen crypto bij SATOS bewaard wordt. Dit betekent echter wel dat je zelf verantwoordelijk bent dat je wallet veilig blijft. Veel mensen vinden dit een groot minpunt, maar het is zeker een stuk veiliger dan je crypto bij een broker te laten staan.

De medewerkers van SATOS zijn ook constant bezig met het monitoren van alle transacties, simpelweg zodat alles goed verloopt.

Aanbod van SATOS

De keuze aan cryptomunten bij SATOS is zeer beperkt. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om het crypto aanbod beperkt te houden, waarom dat precies is, weten wij ook niet. Het lijkt erop dat SATOS de focus op andere punten heeft gelegd, in plaats van een totaalaanbod aan de klant aan te bieden. Wij merken namelijk dat investeerders geïnteresseerd zijn in meerdere projecten en een groot aanbod prefereren. Misschien dat SATOS achter de schermen bezig is om een nieuw platform te ontwikkelen, het liefst met eigen wallets natuurlijk.

Enkel de beste en bekendste cryptoprojecten zijn verkrijgbaar bij de cryptocurrency broker SATOS. De gebruiker kan een keuze maken uit Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash.

Het fijne is dat deze cryptomunten ook allemaal weer kunnen worden verkocht bij de crypto broker. Dat is overigens niet verplicht, verkopen kan ook bij een andere partij. Bijvoorbeeld een partij met lagere handelskosten.

Hoe werkt SATOS?

Je zal natuurlijk wel een geldbedrag moeten betalen voor de cryptocurrency. Dat is mogelijk met meerdere betaalsystemen. Het bekendste betaalsysteem is iDeal, dat is de gemakkelijkste methode voor Nederlandse cryptohandelaren. Betalen kan ook met een SEPA-bankoverschrijving of met Bancontact. De laatste optie is speciaal voor de Belgische klanten. Er kan geen betaling worden verricht met een creditcard.

Hoe je crypto koopt bij SATOS:

 • Bezoek de SATOS website.
 • Klik op Start Bestelling.
 • Kies 1 van de 5 munten.
 • Voer in hoeveel je wil investeren.
 • Controleer de wisselkosten én de netwerkkosten.
 • Maak een wallet aan bij Bitvavo.
 • Selecteer je bank en voer je e-mailadres in.
 • Betaal de order.
 • Voer een ID verificatie uit.

Na een volledige verificatie wordt je bestelling verstuurd naar je Bitvavo wallet. Je kan uiteraard er ook voor kiezen om je crypto gewoon bij Bitvavo te kopen, dit scheelt een hoop in de kosten.

Tot wel 10x lagere handelskosten bij Bitvavo

Én handel de eerste 1.000 EUR gratis.

SATOS transactiekosten

SATOS kosten
SATOS kosten

In 2020 werd het platform compleet vernieuwd en tegelijkertijd besloot de broker ook om zijn prijzen te verhogen. De transactiekosten over Bitcoin bedragen 1,95%, bij de overige munten gaat het om 2,5%. Het gaat gelukkig niet om verborgen kosten, want SATOS is er juist heel open over. Het cryptobedrijf toont direct de kosten voordat de klant de transactie voltooid.

Deze kosten zijn echter zonde van je geld en zorgen ervoor dat het langer duurt voordat je winst kan maken. Je zou een goedkopere broker kunnen selecteren, maar als je deze kosten niet zo erg vindt dan kan je gewoon bij SATOS blijven.

Limieten

Limieten zijn niet langer meer van toepassing bij SATOS. Echter kan er met iDeal maximaal 10.000 euro per transactie worden overgemaakt. Je kan wel meerdere transacties uitvoeren op dezelfde dag. Er zijn wel limieten met betrekking tot de verkoop van cryptomunten. Er kan voor maximaal 50.000 euro per keer aan cryptomunten worden verkocht bij de broker. Het is niet verplicht om jouw munten ook weer bij SATOS te verkopen. Check altijd even of je bij een andere partij wellicht meer geld terugkrijgt voor de cryptomunten.

Klantenservice van SATOS

De klantenservice van SATOS is professioneel en makkelijk bereikbaar. Het team staat dagelijks voor de klanten klaar. Er kan contact worden gezocht via de live chatfunctie, de e-mail en telefonisch. De gebruikelijke reactietijd is ongeveer vijf minuten. De klantenservice is 12 uur per dag bereikbaar. Echter staat er buiten de openingstijden ook nog een chat-bot voor de klanten klaar, die ook kan helpen bij vragen en opmerkingen.

Tot wel 10x lagere handelskosten bij Bitvavo

Én handel de eerste 1.000 EUR gratis.

SATOS app

Er is vooralsnog geen app van SATOS beschikbaar. Daar kan in de toekomst overigens nog wel verandering in gaan komen, maar het lijkt erop dat SATOS sinds het vernieuwen van de website een beetje stilstaat. Waar andere brokers meer munten listen, apps lanceren, staking introduceren, blijft het bij SATOS erg stil.

Het platform is echter wel gewoon beschikbaar via het webbrowser op jouw smartphone en/of tablet. Je kan gemakkelijk cryptomunten kopen of verkopen. Het is ook mogelijk om de koersen van de cryptocurrency te checken. De live chat is eveneens bereikbaar via de mobiele website van de Nederlandse crypto broker.

Conclusie SATOS review

CryptocurrencyKopen

Gemak
Kosten
Functies
Klantenservice

Samenvatting

De conclusie van deze SATOS review is dat het platform relatief moeilijk is voor beginnende investeerders (het kan véél makkelijker bij concurrenten). Het aanbod is veel te klein in vergelijking met andere brokers. De kosten zijn veel te hoog, er zijn concurrenten met een fee die 10x lager ligt. En SATOS biedt geen self-hosted wallets.

De klantenservice krijgt echter 5-sterren, want die is gewoon goed en telefonisch bereikbaar.

2.8
Wat is SATOS?

SATOS is een crypto broker waar je cryptocurrency kan kopen met euro en weer kan verkopen voor euro.

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt eenvoudig met iDeal, Bancontact of bankoverschrijving.

Biedt SATOS ook een wallet?

Nee, dit zal je zelf moeten regelen bij een wallet aanbieder. Hierdoor is SATOS minder geschikt voor beginners.

Wat kost het gebruik van SATOS?

Een account aanmaken is gratis. Verder betaal je per transactie en hierbij zijn de kosten transparant inzichtelijk. Je betaalt een fee tussen de 1.95% en 2.50%, dit is redelijk hoog. Voor sommige munten betaal je ook netwerkkosten, dit wordt niet in euro getoond. De netwerkkosten gaan uiteraard naar het netwerk om je crypto te versturen naar jouw wallet.

Schuiven naar boven